Kimse Yok Mu yöneticisinin evinde bombalı eylem planı çıktı!

Kimse Yok Mu yöneticisinin evinde bombalı eylem planı çıktı!
Kayseri'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan Kimse Yok Mu Derneği yöneticisi eski astsubayın evinde, el yapımı patlayıcının nasıl yapılacağı ve bombalı saldırı planı hazırlandığına ilişkin notlar bulundu.

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan eski astsubayın evinde, patlayıcı yapımı ve bombalı saldırı planına ilişkin el yazısıyla hazırlanmış notlar ile 15 Temmuz'u işaret eden yazı bulundu.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, 22 Eylül'de FETÖ ile irtibatlı olduğu belirlenen vakıf, dernek, eğitim kurumları ve yurtlara yönelik operasyon başlatıldı.

Toplam 65 kişiye yönelik gözaltı kararının bulunduğu operasyonda, OHAL kararnamesi kapsamında kapatılması kararlaştırılan Kimse Yok mu Derneğinin yöneticilerinden olduğu belirlenen eski astsubay Ümit Özen de yakalandı. Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Özen, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak NevşehirCezaevine gönderildi.

BOMBALI EYLEM NOTLARI

Eski astsubay Ümit Özen'in evindeki aramada, bir deftere el yazısıyla yazılmış, TNT'den patlayıcı yapılışı ile molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı hazırlanışına dair notlar bulundu.