Kimsede yok ama bizde var

Var mı bizim gibisi?.. Demokrasinin demokrasiyi tehdit ettiği bir ülke var mı? O da ne demek diyeceksiniz.
Söyleyeyim.
Türkiye'de seçilmiş ve anayasaya göre, yetkisi, sınırları belli olan bir cumhurbaşkanı ülkeyi dolaşıp oy istiyor...
Gündem oluşturmaya çalışıyor. 
Muhalefeti eleştiriyor.. 
Dünyada var mı böyle bir demokrasi?
Yok!
Bizde var.
Peki, kendisini o makama getiren anayasaya açıktan düşman olan, herkesin gözünün içine baka baka rejimi değiştirmek istediğini söyleyerek ülkeyi dolaşan bir cumhurbaşkanı var mı?
Yok...
Bizde var!!
Seçilmişlerin tehdidi altında sıkıntılı bir ülkede yaşıyoruz. Şu hale bakın: Kendilerini koyduğu kurallarla iktidara taşıyan rejimi yıkıp yerine kendi istediği bir rejimi getirmek isteyen ve bunu da halka açık açık söylediği halde yine de rağbet gören devlet adamı, hükümet, aydın, yazar takımı var mı dünyada?
Yok..
Benim ülkemde var!
“Anayasaya yemin ediyoruz, uyuyoruz. Bu anayasanın kötü bir anayasa olduğunu söylememize engel bir durum yok, olsa da tanımıyoruz.” diyen içişleri bakanı hangi demokraside var?
Hiçbir demokraside.
Ama bizde var...
Ordusuna kumpas kurulduğu halde bundan haberi olmayan, ancak kendilerine 17 Aralık yolsuzluk soruşturması açılınca ansızın ayıkan, sonra sırf ortağı ile arasının bozulmasından hareketle, “yanıltmışlar bizi” diyerek masum kılığına bürünüp "affedersiniz" diyen devlet adamı hangi demokraside var?
Hiçbirinde..
Bizde var..
Bütün yolsuzlukların ayyuka çıktığı sırada Allah'ın dinini bunları örtmek için kullanan sözde bilim adamı, teolog, yazar, politikacı hangi gelişmiş uygar ülkede var?
Hiçbir uygar ülkede yok...
Kimin umurunda. 
Bizde var..
Ülkenin milli servetlerini, mesela Telekom’u Arap sermayesine, madenlerin önemli bir kısmını İngiliz şirketlerine, bankaları, Yunan, İngiliz sermayesine sattıktan sonra, Çanakkale zaferlerinin yıl dönümlerinde “ecdadın torunları olduklarını” ballandıra ballandıra anlatarak, ekonomik işgali yok sayan, tarihiyle tam tezat yönetimi yüceltenler hangi ülkede var? Hangi ülke halkı bütün bunları tekrar tekrar onaylıyor?
Bizde.. Evet, bizde.. 
Şimdi anladınız mı gerçek anlamda demokrasi neden bu ülkeye bir türlü gelmiyor?

Yazarın Diğer Yazıları