“Kimsenin aklına ihtiyacımız yok”

“Kimsenin aklına ihtiyacımız yok”
Bahçeli, Meclis Başkanlığı seçimi ve HDP’ye yönelik eleştirilere Facebook’tan sert yanıt verdi

Eleştirenler ahlâk imtihanından geçsin

MHP lideri Bahçeli, “Bize demokrasi dersi vermeye cüret edenler önce vicdan, aidiyet ve ahlak imtihanından geçmeyi denemeli. Bizim kimsenin aklına ihtiyacımız yok” dedi.

MHP’nin Meclis Başkanlığı seçimindeki tavrı partinin telefonlarını kilitledi. MHP, vekilleri olağanüstü toplantıya çağırdı. Vural, “MHP, Baykal’a mahkum edilemez” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Başkanlığı seçiminde HDP’yi yok saymasından rahatsız olanlar bulunduğunu belirterek bu kişilere yönelik ağır bir açıklama yayınladı. Bahçeli, MHP’nin Facebook hesabı üzerinden yaptığı duyuruda, “Ne ibretliktir ki HDP’yi yok saymamızdan rahatsız olanlar bizi eleştiri yağmuruna tutmaktadır. Herkes meşrebine ve mayasına uygun konuşmaktadır. Ekranlarda, gazete köşelerinde, uzatılan mikrofonlarda bize demokrasi dersi vermeye cüret edenler önce vicdan, aidiyet ve ahlak imtihanından geçmeyi denemelidir. Bizim kimsenin aklına ihtiyacımız yoktur” dedi.

 

Geçersiz oy MHP’de telefonları kilitledi

MHP Genelbaşkanı Devlet Bahçeli’nin “Geçersiz oy” talimatının ardından AKP adayı İsmet Yılmaz’ın TBMM Başkanı seçilmesi MHP’de sıkıntıya neden oldu. Başta genel merkez olmak üzere milletvekillerinin telefonları kilitlendi. Taşra teşkilatlarının tepkisi üzerine MHP, çareyi milletvekillerini olağanüstü toplantıya çağırmakta buldu. Milletvekilleri ile yapılan toplantıda fatura HDP’ye çıkarıldı. Edinilen bilgilere göre dün MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, milletvekilleri ile TBMM’de bir araya geldi. Yapılan toplantıda teşkilatların infiale kapılmaması istenirken, “MHP Genel Başkanı Bahçeli grup toplantısında her koşulu açıkça ortaya koydu. TBMM Başkanlığı 13 yıldır AKP’de. Kimse ses çıkarmadı. Kaldı ki gösterdiğimiz aday CHP ve MHP’nin ortak çatı adayı. MHP, Baykal’a mahkum edilemez. TBMM başkanlığı seçiminde bu tablonun ortaya çıkması MHP’nin sorumluluğunda değil. Bunu tabanda herkese anlatın” denildi.

Tutarlı davrandık

Öte yandan milletvekillerine gelen tepki telefonlarına aşırı tepki gösterilmemesi istenerek, sakin davranmaları tavsiye edildi. MHP’nin tutarlı davrandığının anlatılmasına özen gösterilmesi de istenilen toplantıda şu görüş öne çıktı: “Bizim CHP’yi desteklememiz değil, CHP’nin bizi desteklemesi gerekirdi. Bunu açıkça ortaya koyduk. Partimiz her zaman olduğu gibi şimdi de tutarlı davranmıştır.”

HDP’nin algı operasyonu

Toplantıda medyada bir algı operasyonunun yapıldığı ifade edildi. Bu algının oluşmasında HDP’nin büyük etkisi olduğu dile getirilirken, MHP’nin bu algıyı topluma ve tabana çok iyi anlatması gerektiği üzerinde de duruldu. Bazı seçmenlerin milletvekillerini arayarak, “Keşke MHP’ye oy vermeseydik” şeklindeki sözlerinin dikkate alınması gerektiğine dikkat çekilerek şu değerlendirme yapıldı: “Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı seçildiği dönemde de MHP üzerinde bazı odaklar, belli kampanyaları yürüttü. Ancak sonuçta Türkiye’nin istikrarı bozulmadı. MHP yönetiminin aldığı bazı kararların kısa vadeli olmadığı, uzun vadede de sonuçlarının toplum tarafından algılanacağı açıkça anlatıldı. Başta Genel Başkan Devlet Bahçeli olmak üzere, MHP başkanlık divanı üyeleri televizyon ve gazetelerde neden geçersiz oy verildiğini açıkça anlatıyor, anlatmaya devam edecek. Bu nedenle önemli olan sizin seçmenden gelecek tepkilere hazır olmanız” denildi.              

 

Fatih Erboz