Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Tuncay MOLLAVEİSOĞLU

Kınalı el çamur tutmaz!

Batı'da Fethullahçı terör örgütünün 15 Temmuz ile ilgili; "yapılanlar Erdoğan'ın tezgahıdır" iftirası karşılık bulmaya başladı.

Darbe girişiminin başarısız olmasının ardından yurt dışında toparlanmaya çalışan örgüt, öncelikle darbe teşebbüsünün altını boşaltmak istedi. Bunun için de Erdoğan'ı hedef alarak, yaşanan darbe girişiminin AKP lideri Erdoğan tarafından planlandığını öne sürdüler...

Batı'da AKP ve Erdoğan karşıtı siyasiler de bu iddianın üzerine atladılar.

Ben, karşı devrimin bir maşası olan FETÖ'nün tehlikesine "son üç yıldır" değil, gazetecilik yaşamım boyunca dikkat çeken bir gazeteci olarak; darbe girişiminin bu örgüt ve arkasındaki güç tarafından planlandığından eminim.

Peki Türkiye, Batı'da bunu neden anlatamıyor?

Nedenini söyleyeyim; AKP darbe girişimini kendi iktidarının otoritesini artıracak bir kaldıraç olarak gördü ve kullandı. Hükümetin bu yaklaşımı yargıyı da etkisi altına aldı.

Kimi kripto hâkimler ve savcılar, Batı'da oluşturulmaya çalışılan bu algıyı destekleyecek operasyonlara imza attılar. Gazetecileri tutukladılar. Kimi savcı ve hâkimler ise FETÖ ile ilgili önlerine gelen her iddiayı "iktidar korkusu" nedeni ile somut delillere bakmadan, kendi vicdanlarını da kör edecek şekilde karara bağladılar.

Toplum vicdanını yaralayan, "bu kadar da olmaz" dedirten her karar Batı'da yoğun şekilde lobicilik yapan Fethullahçı çetenin ekmeğine yağ sürdü.. Öyle ki; gazetecilik yaşamında bu örgütle mücadele eden isimlere verilen cezalar, örgüt için bir ödül gibiydi. Bir taşla iki kuş vurmak gibi...

Şimdi ise siyaseten AKP ile mücadele edecek her isme FETÖ'cü etiketi yapıştırılmaya çalışılıyor.

"İnsaf etmelisiniz" desem bir anlamı var mı? Meral Akşener'in önünü bu iftira ile kesmeye çalışmak, FETÖ'ye yapılacak en büyük iyiliktir.

Meral Akşener siyaseten geniş kesimlerin bir umudu olarak ortaya çıktığında, konuşma yaptığı salonların elektrikleri kesildi...

İtibar silahı ile ekranlardan ve yandaş gazetelerden kurşun yağmuruna tutuldu!

Ne oldu? Engellenebildi mi?

FETÖ etiketi, FETÖ çamuru Akşener'in Türk Bayrağı'nı resmettiği kınalı ellerine yapışmaz...

Türk toplumunun ince bir sezgisi vardır. Başta TV ve gazeteler olmak üzere, bilgi kanalları kirletildiği, karartıldığı için; çoğu zaman bilgi ile değil ama sezgileri ile doğru olanı görür...

Devlet partisi haline dönüşen AKP, Akşener ile siyaset zemininde, meşru yollardan, demokratik kurallar içinde yarışmaya kendini hazırlamalı.

İftira, yalan, çamur... gün gelir kaynağını bulur...

Yazarın Diğer Yazıları