Kinder'den sonra şimdi de Nestle skandalı. 2 kişi hayatını kaybetti

Kinder'den sonra şimdi de Nestle skandalı. 2 kişi hayatını kaybetti
Kinder çikolatalarının bakteri bulaştırması nedeniyle geri çağırılmıştı. Bir skandal daha ortaya çıktı. Fransa'da Nestle markası olan Buitoni pizzalarda Koli Basili (E.coli) bakterisi ortaya çıktı. 2 kişi hayatını kaybetti. Öte yandan Lactalis grubuna ait peynirler de listeriya bakterisi bulaşması nedeniyle geri çağrıldı.

Fransa''da içerdiği Koli Basili (E.coli) bakterisi nedeniyle 2 kişinin ölümüne sebep olan Buitoni pizzaları üreten Nestle''nin merkezi ile Buitoni fabrikasında arama yapıldı. Öte yandan Avustralya''da çikolataların yanı sıra paketli ıspanaklar için halka uyarı yapıldı.

Ülke basınındaki haberlere göre, 22 Mart''ta Paris Kamu Savcılığınca "adam öldürme", "aldatma" ve "başkalarının hayatını tehlikeye atma suçlamalarıyla soruşturma açılan olayla ilgili  Caudry kentindeki Buitoni fabrikasında ve Issy-les-Moulineaux kentindeki Nestle''nin genel merkezinde arama yapıldı.

Nestle merkezi ile Buitoni fabrikasındaki aramayı Çevre ve Kamu Sağlığına Yönelik Saldırılarla Mücadele Merkez Ofisi adına jandarma ekibi gerçekleştirdi.

PİZZALARDAN 75 KİŞİYE BAKTERİ BULAŞTI
Nestle grubuna ait Buitoni marka Fraich''Up donmuş pizzalar 18 Mart''ta E.coli bakterisi içerdiği için geri çağrılmıştı. Basında pizzaları tüketen 75 kişiye bakteri bulaştığı haberi yer almıştı.

PEYNİRDE DE BAKTERİ ÇIKTI
Rappel Conso adlı internet sitesinde, Lactalis grubunun Livarot kentindeki fabrikasında üretilen Normanville ve Graindorge marka 6 çeşit peynirde listeriya bakterisi tespit edildiği belirtildi.

Tüketicilerden, bu peynirleri satın almamaları veya aldıkları peynirleri iade etmeleri istendi.

İlgili Haberler