Madımak için hüzünlü anma

Madımak için hüzünlü anma
Madımak için hüzünlü anma

20 yıl önce Sivas’ta çıkan olaylarda yanarak hayatını kaybeden 37 kişi anıldı. Olaylarda yaşamını yitirenlerin aileleri ve

20 yıl önce Sivas’ta çıkan olaylarda yanarak hayatını kaybeden 37 kişi anıldı. Olaylarda yaşamını yitirenlerin aileleri ve yakınları ile bazı milletvekilleri, sanatçılar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin aralarında bulunduğu grup, Ethembey Parkı’nda toplandı. Grup, buradan sloganlar atarak Mevlana Caddesi güzergahından eski Madımak Oteli’nin bulunduğu sokağın girişine kadar yürüdü.

 


Karanfil attılar

 


Burada polis barikatıyla karşılaşan grupta yer alan bazı kişiler, polislerin üzerine çok sayıda karanfil attı. Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve Belediye Başkanı Doğan Ürgüp de, Bilim ve Kültür Merkezi’ne dönüştürülen eski Madımak Oteli binasında oluşturulan anı köşesine karanfil bıraktı. Kemelek, “Sivas halkı, bu olaydan çok üzüntü duymakta. Bizler de Sivas’ın yöneticileri olarak her zaman Sivas halkının yanında olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
Adana’da da bir grup, Sivas olaylarını protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi. Grup, “Sivas’ı unutma, unutturma, Sivas’ın hesabı sorulacak, katiller halka hesap verecek, her yer Taksim, her yer direniş” sloganları attı. Bu arada Sivas katliamının 20. yıldönümünde yargıdan yine kötü bir haber var. Firari üç sanığın yargılanmasına devam edilen davada gönderilen olay gününe ait yeni ortaya çıkan fotoğrafların hâlâ incelenmediği belirlendi. Bu davanın zaman aşımıysa 26 Aralık 2014’te dolacak.