Kırca’ya son veda

Kırca’ya son veda
Tiyatro ve sinema sanatçısı Levent Kırca, Levent Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Sanatçının uğurlanışına katılım yüksekti.

Gözyaşlarıyla toprağa verildi

Kırca’ya son veda

Kanser tedavisi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden Levent Kırca, Levent Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Tiyatro ve sinema sanatçısı Levent Kırca bugün son yolculuğuna uğurlandı. Tören istemeyen Kırca’nın cenazesi Levent Afet Yolal Camii’nde öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.  Sanatçının cenaze namazına, siyaset ve sanat dünyasından çok sayıda ismin yanısıra vatandaşlar da katıldı. Levent Kırca’yı son yolculuğunda yalnız bırakmak istemeyen dostları ve sevenleri cami avlusunda toplandı. Namaz öncesi cami avlusunu dolduran çok sayıda vatandaş ve ünlü isim Kırca için dua etti. Törene CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Orhan Gencebay, Uğur Dündar, Muharrem İnce, Hulki Cevizoğlu, Nuri Alço, Sezen Cumhur Önal, Halit Kıvanç, Süheyl ve Behzat Uygur, Demet Akbağ gibi pek çok ünlü Kırca için son görevini yaptı. Tabutu başında Kırca’nın oğulları Özdeş, Oğulcan ve Umut ile kızı Ayşe’nin döktüğü gözyaşları cenazeye katılanları duygulandırdı. Oya Başar da eski eşini uğurlamak için camiye geldi. Oldukça bitkin görünen Başar, gözyaşlarını tutamadı. Cenaze namazının ardından Kırca’nın tabutu, dostları ve vatandaşların omuzlarında cenaze aracına taşındı. Sanatçılar, Kırca’yı alkışlarla uğurladı. Kırca’nın cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

“Özlemini gerçekleştiririz”

Kılıçdaroğlu, Levent Kırca için Levent’teki Afet Yolal Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı. Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, sanatçıların bir toplumun değeri olduğunu vurgulayarak, “Bütün çağlarda sanatçılar her zaman toplumların önderleri olmuşlardır” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, Kırca’nın çok önemli bir değer olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:  “O bizi hem güldürür hem düşündürürdü. Büyük acılar yaşadığını biliyorum. Baskılar yaşadığını biliyorum. Aslında Türkiye bunu hak etmiyordu. Levent Kırca da bunu hak etmiyordu. Ama sonuçta onu uğurladık. Sevinciyle, acısıyla, gözyaşıyla onu uğurladık. Allah rahmet eylesin. Umuyorum sanatçıların el üstünde tutulduğu güzel bir Türkiye’yi hep beraber özlem olarak dile getirir ve bunu gerçekleştiririz. O giderken ‘Daha güzel bir dünyada buluşmak dileğiyle’ demişti. En büyük özlemimiz de o. Daha güzel bir Türkiye’de, daha güzel bir dünyada buluşmak hepimizin ortak özlemi. Umarım onun özlemini hep birlikte gerçekleştiririz.”