Kırımlı kahraman gazeteci Gülsüm Khalilova Kiev'deki son durumu bildirdi

Kırımlı kahraman gazeteci Gülsüm Khalilova Kiev'deki son durumu bildirdi
Ukrayna’da, Rus ordusunun saldırılarını sürdürdüğü Kiev'de bulunan Kırımlı gazeteci Gülsüm Khalilova bölgeden son durumu paylaştı. Khalilova, yeni görüntüler paylaşmaya devam ediyor.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan savaşta 19. gününde bölgeden yeni haberler gelmeye devam ediyor.

Kiev''de bulunan Kırımlı gazeteci Gülsüm Khalilova, Rus işgalicilerin Kyiv’e yaptığı füze saldırılarında bir evin hasar gördüğü görüntüleri yayınladı. Khalilova evin arkadaşına ait olduğunu belirttiği videoda ''Kiev''İn Abolan bölgesinde bulunuyorum. Rus işgalicileri bu gece bu eve füze saldırısı düzenledi. Sabah saatlerinde çok ciddi bombardıman sesleriyle uyandım. Meğerse 4 km yakınımdaki ev Rus işgalicleri tarafından bombalandı. ev ciddi şekilde hasar gördü. 2 kişi hayatını kaybetti, 9 kişi yaralandı. 

 

Paylaşımına ''Gece Rus işgalcileri Kyiv’e füze saldırıları gerçekleştirdi. Kyiv’in Obolon tarafında bir ev hasar gördü'' notunu yazdı.

Kiev şehir yönetimi kentteki Antonov uçak fabrikasının Rus güçleri tarafından bombalandığını açıklamıştı. Yapılan yeni açıklamada bombardıman nedeniyle 2 kişinin hayatını kaybettiği bilgisine yer verildi.

Khalilova, sosyal medya hesabından Ukrayna ordusu tarafından yok edilen Rus askeri teçhizatlarının görüntüsünü de paylaştı.

Kahlilova, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisinin Kadirov’un tehtidine verdiği yanıtı duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Rusya''ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramzan Kadirov, şu an Ukrayna topraklarında bulunduğunu açıkladı.

Kiev yönetimini de tehdit eden Kadirov, "Bir an için rahatlayabilirsiniz, çünkü bizi aramanıza gerek yok. Sizi kendimiz bulacağız. Ama fazla zamanınız yok. Defalarca önerdiğim gibi, teslim olursanız iyi olur, yoksa sonunuz gelecek. Teklif hala geçerli. Ama uzun sürmez" diye konuştu.

İlgili Haberler