Kırkpınar'da finalistler belli oldu!

Kırkpınar'da finalistler belli oldu!
655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yapılan başpehlivanlık müsabakalarında Recep Kara, Mehmet Yeşil Yeşil, Şaban Yılmaz ve Ali Gürbüz, yarı finale yükseldi.

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlık için final müsabakası Recep Kara ile Mehmet Yeşil Yeşil arasında yapılacak.

Edirne'deki Sarayiçi Er Meydanı'nda gerçekleştirilen başpehlivanlık müsabakalarında, yarı finalde eşleşen Ali Gürbüz ile Mehmet Yeşil Yeşil ve Recep Kara ile Şaban Yılmaz, yağlanmalarının ve kol bağlamalarının ardından peşreve çıktı, güreşe tutuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da izlediği yarı final güreşlerindeki Recep Kara-Şaban Yılmaz karşılaşmasında Recep Kara, rakibini paça-kazık oyunuyla 7 dakikada sırtını yere getirdi ve finale yükselen ilk isim oldu.

Diğer eşleşmede ise aradaki boy farkı nedeniyle Mehmet Yeşil Yeşil, rakibi Ali Gürbüz karşısında zaman zaman tırpan denemelerinde bulundu.

GÜRBÜZ'E İKİ İHTAR

Ali Gürbüz'ün pasif güreşi kule hakemliğince de 2 kez ihtar edildi. Müsabakanın devam ettiği sırada genç bir pehlivan serinlemesi için Ali Gürbüz'e yaklaştı ve yüzüne doğru su fırlattı. Genç pehlivan, polisler tarafından yakalanarak, er meydanı dışına alındı.

Normal süre ve puanlama bölümlerinde pehlivanlar birbirine üstünlük sağlayamayınca altın puan uygulamasına geçildi. Altın puan uygulamasından sonra hareketlenen güreşte tek dalma oyunlarını deneyen Mehmet Yeşil Yeşil, rakibinin boşluğundan yararlanarak oyununu puana çevirdi ve Ali Gürbüz'ü yendi.

Bu sonucun ardından başpehlivanlık için finalde Ordulu Recep Kara ile Antalyalı Mehmet Yeşil Yeşil karşılaşacak.