Kırmızı tik geliyor!

Kırmızı tik geliyor!
Whatsapp’tan yayılan yanlış haberler ile linç edilen 12 kişiden sonra şirket, yeni özelliği ile kullanıcıları uyaran bir özellik geliştirdi. Whatsapp mesajlardaki linklerin şüpheli veya zararlı olması durumunda kullanıcıya ‘uyarı’ verebilecek.

Geçtiğimiz haftalarda Hindistan’da Whatsapp’tan atılan mesajlara dayanılarak insan kaçakçılığı yaptığından şüphelenilen 12 kişi linç edilerek öldürülmüştü. Hindistan hükümeti bu tarz şüpheli veya yanlış haberlere kulak asılmaması gerektiğini açıklamış ve soruşturma başlatmıştı.

Whatsapp, bu olaylarla anılmasının ardından bir yenilik yaptı. Açıklamaya göre yeni özelliklerden birisi, mesajlardaki linklerin şüpheli veya zararlı olması durumunda kullanıcıya uyarı verebilmesi oldu. Whatsapp, beta sürümünde deneme aşamasında olan bu özelliğin, sohbette gönderilen linkleri analiz ederek sahte yada zararlı sitelere yönlendirme olup olmadığının kontrol edileceğini açıkladı. Eğer şüpheliyse linkin kırmızıya döneceğini, kullanıcı yine de tıklarsa açılmadan önce bir uyarı mesajı göstereceğini bildirdi. Bu özellik şimdilik geliştirme aşamasında olmasına rağmen çıktığında kullanıcılara, gördükleri şüpheli linkleri bildirme imkanı tanıyacak.