Kış lastiği alırken nelere dikkat edilmeli?

Kış lastiği alırken nelere dikkat edilmeli?
Kış lastiğini kullanmak için mutlaka kar olmasına gerek yoktur...

Sıcaklığın +7 derecenin altında olduğu havalarda kış lastiği doğru bir seçimdir. Yapısı nedeniyle bu sıcaklıklarda dahi esnekliğini korur ve iyi bir yol tutuşu sağlar.  Peki kış lastiği satın almadan önce nelere dikkat etmeliyiz?
1-Kış lastiklerinin, bölgesine göre soğukların başladığı Ekim - Kasım ayları ile sona erdiği Mart -Nisan ayları arasında kullanılması, bu dönemde araçtaki tüm lastiklerin kış lastikleriyle değiştirilmesi gerekmektedir.
2-Alınan lastiklerin tümü aynı ayara ve kaliteye sahip olmalıdır. Aksi durumda sağa/sola çekme durumları yaşanabilir. Bu, özellikle uzun yolda girilmemesi gereken risklerden biridir.
3- Kış lastikleri diş derinliğinin 3 mm. nin altında olmaması gereklidir. Diş derinliği 3 mm.nin altına inmiş olan kış lastikleri, hem karlı, buzlu ve ıslak zeminlerde aracın çekiş performansının düşmesine yol açar, hem de güvenli sürüşe engel olur.
4- Alacağınız kış lastiği ebatlarının, aracın standart lastiklerinin ebadından daha geniş tabanlı olmaması gerekir. Bu durumda lastiklerin yol tutuşu azaldığından, kızaklanmaya sebep olabilir.
5- Kış lastikleri, yakıt tüketimini ve kabin içi sesi artırır. Bu nedenle satın almadan önce fiyatına, yakıt tüketimine ve kabin içi sese etkisine dikkat etmelisiniz.
6- Lastiğinizin arabaya takılmadan önce balans ayarları yapılmalıdır.
7-Önemli bir hatırlatma: Kış lastiklerinizi değiştirmiş olsanız bile, aracınızda zincir bulundurma sorumluluğun devam etmektedir. Kış lastikleri kullanarak, zincir kullanımına gerek olmadığı düşünülmemelidir.
Mevsimin gerektirdiği lastikleri takarak bu nedenle meydana gelebilecek kazaları ve maddi riskleri de bertaraf etmiş olursunuz. Lastiklerinizi önerilen kilometre kadar kullanıp, gerekli değişiklikleri ve bakımları yaparak, uzun vadede bütçenize katkı sağladığınızı görebilirsiniz.