Kış Politika Kötü, Dünya bizimle dalga geçiyor

Kış Politika Kötü, Dünya bizimle dalga geçiyor
CHP Dış İlişkilerden Sorumlu eski Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Türkiye’nin bugünkü dış politikasını tek kelime ile “felaket” olarak değerlendirdi.

Kış Politika Kötü, Dünya bizimle dalga geçiyor

Loğoğlu, “Türkiye, bugün alay edilen, dalga geçilen bir ülke oldu. Bunu da cumhurbaşkanına, başbakana ve diğer hükümet yetkililerine borçluyuz. Diyecekler ki ’Efendim bu paralel yapının işi, öbürünün işi. Türkiye ile uğraşıyorlar. Türkiye için gerçeklere uymayan bir algı yaratmaya çalışıyorlar.’Hayır. Bunu (kötü imajı) kendi elleriyle kendileri yapıyor. Saray’ı biz yapmadık” dedi.
Avrupa Birliği’nden (AB) hükümete demokratik ilkeler çerçevesinde ciddi bir tepkinin gelmediğini ifade eden Loğoğlu, Türkiye’nin uluslararası kamuoyundaki imajını “çok üzücü” bulduğunu ifade etti. CHP’li Faruk Loğoğlu, “Bugün, Türkiye bu hükümetin yaptıklarıyla ve söylemleriyle alay konusu haline geldi. Televizyonlarda, gazetelerde, karikatürlerde, yayınlanan yazılarda ’Kaçak Saray’dan tutun, Amerika Kıtası’nın Müslümanlar tarafından keşfi, Küba’da cami falan. Bunlar gayri ciddi şeyler. Bir ülkeye yakışmaz. Hele hele bir ülkenin başbakanına, cumhurbaşkanına hiç yakışmaz” diye konuştu. CHP’li Faruk Loğoğlu, Türkiye’nin bugün yalnız, dışlanmış bir ülke konumuna düşürüldüğünü ve bölge ülkelerinde esamesinin okunmadığını kaydetti.

Sözümüz geçmiyor
“Çok konuşan, sesi çok çıkan ama sözü dinlenmeyen bir ülke haline gelmiş bulunmaktayız” diyen Loğoğlu, Türkiye’nin dış politikada izlediği yanlışlar neticesinde çok ciddi tehditlerle karşı karşıya bırakılmış bir ülke olduğunu vurguladı. AKPi iktidarının Suriye politikasının, “Esad’a karşı kim savaşıyorsa benim dostum, ben ona yardım ederim” mantığına dayandığını belirten Faruk Loğoğlu, bugün Suriye’nin teröristlerin cirit attığı bir ülke haline geldiğini belirtti. IŞİD, El Nusra gibi örgütlerin Türkiye’ye de yuvalandığını söyleyen Loğoğlu, şöyle şunları kaydetti: “Suriye ve Beşar Esad’la bu kadar iç içe yaşayan AKP iktidarı bu ülkenin iç işlerine doğrudan doğruya müdahale etmek, bu ülkenin rejim ve yönetim biçimini şekillendirmek iddiası ile ortaya çıkıp, bu yönde taleplerde bulunduğu ve Esad da bunu kabul etmediği için Türkiye’nin Suriye politikası olumsuz sonuçlar veriyor.”