Kışkırtmalara dikkat!..

Çok hassas bir konu...Oldukça hassas bir dönemdeyiz...Kısa- öz, tane tane çok dikkatli izah etmeye çalışacağım. Siyasetin rantına ve her türlü ranta teba olmuş istismarcılara da, art niyetlilere  de  fırsat vermek niyetinde değilim. Bugüne kadar kaleme aldığım terör yazılarında gösterdiğim dikkat ve hassasiyetin en tepe noktasında olduğumu da satırların başında ifade etmek  isterim.

Ankara'da masaya yatırılan son istihbarat raporlarını incelediğimde ve bu çerçevede görüşlerine başvurduğum güvenlik kaynaklarında tedirginliğin ne boyutta olduğunu görmemek, anlamamak  mümkün değil. Terörle mücadele tedirgin olmadan yürütülebilecek bir süreç mi? Tabii ki hayır!.. Mehmetçik ve polislerimiz amansız bir mücadele içinde ... Fakat, uluslararası tezgahın kahpe maşası PKK, dış güçlerden aldığı kesintisiz destekle yeni sinsi planları için alt yapı arıyor. Ağır zayiatlar verdirilen hainlerin ele başları strateji ve planlarını yeniliyor. Bölücü terör örgütü PKK'nın  taban bulmaya çalıştığı son sinsi plan, düz okumayla baktığımız (!) siyaset gündemi ile  çok yakından ilgili.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na  ve bazı parti temsilcilerine şehit cenazelerinde gösterilen tepki ve provokatif  eylemler... Meclis'te dokunulmazlık oylamasının ardından "neden evet oyu verdirildi CHP milletvekillerine" başlığı ile başlayan  parti içi karışıklık... Ardından gelen, "CHP milletvekilleri HDP'nin Anayasa Mahkemesine başvuru hazırlığına imza koyacak mı? "...Genel Merkezden gelen "imza koyanlar partiden gider" ve CHP'de bir yenisi eklenen olağanüstü kurultay kavgaları...

Meskun mahal mücadelesinde terör örgütü ve militanlarına ağır darbe vurdu kahraman güvenlik güçlerimiz. Hainler,  yaz aylarından itibaren  kırsalda eylemleri arttırmanın peşinde. Daha önce kırsaldan gelip  vatandaşlara ceplerinden para verip tehditle ihtiyaçlarını karşılatan terör örgütü yöntem değiştirdi. İstihbarat raporlarına yansıyan bilgilere göre, son günlerde terör örgütünün gerçekleştirdiği  bölgedeki gasp olaylarında önemli sayıda artış var. Gündüz vakitlerinde vatandaşları gasp ediyorlar. Son örneklerinden biri 2 gün önce Bitlis merkez Aşağıbalcılar köyünde gerçekleşti. Köylülerin içinde bulunduğu minibüs, biri kadın olmak üzere 2 terörist tarafından durduruldu. Vatandaşların ceplerinde bulunan 2 bin Liraya yakın toplam para ile cep telefonları gasp edildi. Daha sonra teröristler, minibüsü de alarak olay yerinden ayrıldı. Minibüs bir süre sonra terk edilmiş olarak bulundu.

Kırsalda yeni kanlı eylemlere hazırlanan terör örgütü, batı illerinde ve Karadeniz bölgesinde  eylemlerini yoğunlaştırıp yaygınlaştırmak  için de uğraşıyor. Kandil ele başları kanlı  canlı bomba eylemlerinde kullanılmak üzere Batı illerinden kadın militanlar topluyor. Bu yönde daha fazla çalışılması içinde örgüt militanlarına devamlı talimat yağdırılıyor. Güvenlik güçleri, üniversitelerdeki PKK faaliyetlerine dikkat çekiyor.İşte, hepimizin çok hassas ve çok dikkatli olması gereken noktaya geliyorum. Terör örgütü özellikle -adını tek tek yazmayacağım- Karadeniz bölgesinde, İç Anadolu ve Akdeniz'deki illerde  Alevi kökenli vatandaşlarımız içinde taban bulmak için faaliyetlerine hız verdi. İstihbarat raporlarında okuduğum ve güvenlik güçlerinin verdiği bilgilere göre; her türlü çalışmayı yapıyor bölücüler. Özellikle, adlarını artık ezbere bildiğimiz bazı aşırı sol örgütlerle ittifak içindeler.

CHP, dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili anayasa değişikliğine neden "evet" oyu verdiğini ne kendi tabanına ne de kamuoyuna anlatmakta pek başarılı olamadı. Ama, tam bu noktada, bazı siyasi  tavırlarını eleştirdiğimiz Kılıçdaroğlu'nun hakkını teslim etmek zorundayız. HDP'nin Anayasa Mahkemesine gitmek  için bulmaya çalıştığı imza sayısına karşılık parti içi muhalefete karşı çok kararlı bir duruş sergiledi. Bu duruş aynı zamanda devlet millet bekası açısından çok önemli ve yerinde. Kendi koltuğunu ve siyasi geleceğini hiçe saydı Kılıçdaroğlu ve HDP ile partisini aynı noktada bir araya getirmedi. Kurulan çok yönlü tuzakları boşa çıkardı CHP lideri. Kılıçdaroğlu'nun ilkeli tavrı çok hassas  net mesajdı. Umarım çok iyi algılanır ve herkes bulunduğu yerde kendi üzerine düşeni yapar.

Aleviler bu yurdun öp öz Türk evlatlarıdır. CHP siyaseti üzerinde önemli etkileri de vardır. Fakat ben hiçbir zaman bu öz Türk çocuklarının bölücü terör örgütlerinin kirli emellerine alet olacaklarına yüzde 1 bile ihtimal vermem. Siyaset tacirlerinin fırsatı ganimet bilerek  yaptıkları yeni çıkışları da, koltuk sahibi olmak için gözlerini karartıp terör örgütünün siyasi kanadı HDP ile   neden ittifak içinde olduklarını en iyi onların tahlil edeceğine inanırım. Bizim kuşağımız kardeş kavgasından en iyi ders alan kuşaktır. Bizden sonrakilerin bu acı tecrübeleri yaşayarak öğrenmemesi için hepimize çok büyük görevler düşüyor. Her zamankinden daha fazla uyanık olmalıyız. Dış güçlerin organize ettiği Emevi zihniyetini ve  onun sağda solda görünen ve hatta muhalif kılıklı hizmetkarlarının  tuzağına düşmemeliyiz. Gerçek Türk devleti içindeki çok önemli bir hassasiyeti paylaşmaya çalıştım.  Hainleri temizlemek için canını feda eden güvenlik birimlerimizin sahada tespit ettiği gerçeklerden ve çevrilmeye çalışılan kirli tezgahtan -yoğun ısrar üzerine- uyarılarını iletmek istedim. Eli kalem tutan bir  vatandaş olarak samimi inançlarımı aktarmaya çalıştım. Sürç-i lisan ettiysek affola!..      

Yazarın Diğer Yazıları