Kızıldağ, Esad askerlerinin eline geçti

Kızıldağ, Esad askerlerinin eline geçti
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a bağlı birlikler, Rusya’nın havadan ve denizden verdiği destekle Bayır-Bucak bölgesinde Türkmenlerin kontrolünde olan Kızıldağ’ı yeniden ele geçirdi

Sultan Abdülhamit Tugayı Temsilcisi Tahsin Hoşkar, “Kızıldağ’ın düşmesi sonucu sivil Türkmenler, Yamadı Köyü’ne gitmek zorunda kaldı” dedi. Türk F-16’larının sınırı ihlal eden Rus savaş uçağını düşürdüğü 24 Kasım’da Türkmenlerin eline geçen Türkmen Dağı’ndaki Kızıldağ tepesini geri almak için önceki akşam saatlerinde Beşar Esad’a bağlı birlikler kara harekatı başlattı. Rejim askerlerinin tanklarla saldırdığı Türkmenlere, Rusya havadan bombardıman yaparak, denizden de füzelerle destek oldu. Havadan ve karadan gece boyunca düzenlenen saldırı sonucu Türkmenler Kızıldağ’dan çekilmeye başladı.

Top sevkiyatı

Türkmenler ile Suriye rejim güçleri arasında tekrar yoğun çatışma başladı. Esad’a bağla birlik de Kızıldağ tepesini yoğun top atışına tuttu. Sultan Abdülhamit Tugayı Temsilcisi Tahsin Hoşkar, Türkmenlerin çok yoğun bir saldırıya maruz kaldığını belirterek, “Kızıldağ, yoğun saldırılar sonucunda düştü” dedi. Kızıldağ’ın Türkmenler için çok önemli bir nokta olduğunu vurgulayan Hoşkar, şunları söyledi: “Kızıldağ’ın hakim olduğu 24 köydeki yaklaşık 4 bin sivil, maalesef evlerini terk etti. Şu anda mücahitlerimiz, Burç Kasap Tepesi’ni Esad’ın birliklerine karşı savunuyor. O tepe bizim için çok önemli ve kesinlikle düşmemesi gerekiyor.” Öte yandan, Suriye’de, saldırılardan kaçan Türkmenlerin sığındığı Türkiye sınırı yakınındaki Yamadı köyünde bulunan hastanede tedavi gören 8 yaralı, güvenlik nedeniyle Hatay’a getirildi. Bu arada Yayladağı ilçesine sevk edilen obüs toplarının hudut birliklerine yerleştirildiği, namlularının Suriye’ye çevrildiği görüldü.