Koalisyon bombaladı El Nusra tehdit etti

Koalisyon bombaladı El Nusra tehdit etti
SURİYE’deki El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi, ABD öncülüğündeki koalisyonun hava saldırılarının İslam’a karşı savaş olduğunu söyleyerek, bütün dünyadaki cihatçıları bombardımana katılan Batı ve Arap ülkelerini hedef almaya çağırdı.

Koalisyon bombaladı El Nusra tehdit etti

İnternet üzerinden yayınlanan açıklama, ABD ve diğer ülkelerin IŞİD’e karşı Irak ve Suriye’deki saldırılarını genişletmesinin ardından geldi.

ABD Savunma Bakanlığı, IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin Suriye ve Irak’ta örgüte karşı gerçekleştirdiği yeni hava saldırılarıyla ilgili bir açıklama yayınladı. ABD, IŞİD’e karşı Ayn el-Arap yakınlarında da hava saldırısı düzenlendiğini belirtti. Açıklamada Ayn el-Arap’taki sınır bölgesinde IŞİD’e ait bir binanın ve iki silahlı aracın tahrip edildiği belirtildi. Diğer saldırıların Suriye’nin başka bölgeleriyle Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirildiği aktarıldı. Bu son operasyonun Suudi Arabistan, Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin katılımıyla yapıldığı bildirildi. Bu açıklamanın yapıldığı sıralarda ise Suriye’deki El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi örgütü ABD öncülüğündeki hava saldırılarının İslam’a karşı savaş olduğunu söyledi. İnternet üzerinden yayınlanan açıklamada örgüt, bütün dünyadaki taraftarlarını hava saldırılarına katılan Batı ve Arap ülkelerini hedef almaya çağırdı. Nusra Cephesi sözcüsü Ebu Firas el-Suri imzasını taşıyan açıklamada, “Bu savaş El Nusra’ya karşı değil İslam’a karşı bir savaştır” ifadesine yer verildi ve terör eylemlerinin arttırılacağı belirtildi. ABD savaş uçaklarının Ayn el Arap yakınlarındaki IŞİD hedeflerini vurmasını “olumlu gelişme” olarak nitelendiren PYD’nin üst düzey yöneticilerinden Enver Müslim, “Eğer ABD ve diğer ülkelerin savaş  uçakları, havadan IŞİD’i vurmaya devam ederse bizim karadan örgüt militanlarını  etkisiz hale getirmemiz daha kolay olacaktır. Bizim işimizi zorlaştıran IŞİD’in  elindeki ağır silahlardır” diye konuştu. 
İngiliz jetleri
Öte yandan, İngiltere Avam Kamarası’nın ülkenin IŞİD örgütüne yönelik saldırılara katılmasını oylayarak onaylamasıyla birlikte, İngiltere Savunma Bakanlığı, Kraliyet Hava Kuvvetleri’ne (RAF) ait iki jetin IŞİD’e karşı operasyon kapsamında ilk görevleri için Kıbrıs’taki Akrotiri üssünden havalandığını duyurdu.