Koalisyonda gözler liderlere çevrildi!

Koalisyonda gözler liderlere çevrildi!
Hükümet kurma çalışmaları kapsamında AKP ile CHP heyetleri dün son kez görüştü. Liderler, heyetlerin raporuna göre müzakerelere geçilip geçilmeyeceğine karar verecek

Koalisyonda gözler parti liderlerinde

CHP’li Hamzaçebi,  “Dört yıllık reform hükümeti için hazırız” dedi.

Hükümet kurma çalışmaları kapsamında AKP ile CHP heyetleri dün son kez görüştü. Liderler, heyetlerin hazırladığı raporlara göre müzakerelere geçilip geçilmeyeceğine karar verecek.

AKP ile CHP’nin heyetleri arasında başlayan koalisyon görüşmelerinin, beşinci ve son toplantısı dün Devlet Konukevi Ankara Palas’ta yapıldı. Saat 14.00’te başlayan toplantıya, AKP’den Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Milletvekili Lütfi Elvan, Mücahit Arslan ve Taha Özhan katılırken, CHP heyetinde Genel Başkan Yardımcıları Haluk Koç, Dış İlişkilerden Sorumlu Murat Özçelik, Faik Öztrak, Selin Sayek Böke ile İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek yer aldı. Dünkü görüşmede heyetlerin, eğitim, AB ve dış politika konularını ele aldığı bildirildi. Heyetler son görüşmenin ardından hazırladıkları raporu parti liderlerine sunacak. Yapılacak değerlendirmeler sonrasında da koalisyonda müzakerelere geçilip geçilmeyeceğine karar verilecek. AKP ile CHP heyetleri, 24, 28, 30 Temmuz ve 1 Ağustos’ta bir araya gelmiş, bu toplantılarda temel başlıklar; anayasa, ekonomi, Kürt sorunu konularında geniş görüşmeler yapılmıştı. Bakan Çelik, nihai toplantıyla istikşafi görüşmelerin biteceğini ve umumi başkanlara karşılıklı sunum yapabilecek aşamaya gelineceğini açıklamıştı. 1 Ağustos cumartesi günü yapılan görüşmelerin ardından bir açıklama yapan  Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, dünkü nihai toplantıyla istikşafi görüşmelerin biteceğini ve umumi başkanlara karşılıklı sunum yapabilecek aşamaya gelineceğini açıklamıştı.

Hamzaçebi umutlu

Bu arada CHP İstanbul Milletvekili ve CHP’nin koalisyon heyetinde bulunan Akif Hamzaçebi, toplantı öncesi Meclis’te düzenlediği basın toplantısında AKP ile olası koalisyondan umutlu olduğunu söyledi. Hamzaçebi, “Türkiye’nin 4 yıllık bir reform hükümetine ihtiyaç var. CHP bunun için hazır. Kişisel fikrim umutluyum” dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise, AKP ve CHP heyetleri arasında yapılan koalisyon

görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamada, 14 maddelik şartlarını daha önce açıkladıklarını belirtti. Ağbaba, “Eğer bu koalisyon olacaksa 5 maddelik, yani dış politikada barış, anayasa, ekonomi, milli eğitim ve Kürt meselesini çözecek güçlü bir koalisyon olsun istiyoruz” dedi.