Koalisyondan IŞİD’e şok sabah baskını

Koalisyondan IŞİD’e şok sabah baskını
ABD ve koalisyon üyesi ülkelerin savaş uçakları, Ayn el-Arap kentindeki IŞİD mevzilerine dün sabah saatlerinde 6 hava saldırısı düzenledi

Ayn el-Arap’ta önceki gün geri çekildikten sonra, ek birlikler ve silahlar getirterek, yeniden kente saldırı hazırlığında bulunan IŞİD’e dün sabah ABD ve koalisyon güçlerinden şok bir baskın gerçekleşti. Koalisyona bağlı uçaklar, bölgedeki IŞİD odaklarına 6 hava saldırısı düzenledi. Operasyonda büyük darbe alan örgütün çok sayıda mensubunun öldüğü belirtiliyor. Öte yandan önceki akşam saat 19:00 ila 22:00 arasında, Ayn el-Arap’ta YPG, ÖSO ile IŞİD arasında çok şiddetli çatışmalar yaşandığı da bildirildi. Kent merkezindeki hedeflerin yanı sıra, Tıl Şeir ve Mezre köylerinde de IŞİD mevzileri bombalandı. Demokratik Toplum Hareketi Eşbaşkanı Ömer Eluş, IŞİD mensuplarının, önceki akşam bomba yüklü iki araçla intihar saldırısı girişiminde bulunduğunu söyledi. Eluş, saldırıların YPG’liler tarafından önceden farkedilip müdahale etmesi üzerine başarısızlıkla sonuçlandığını aktardı. Saldırılarda 3 sivil yaralandı. Eluş, IŞİD’in Mürşitpınar Sınır Kapısı’na dün sabah da havan topuyla saldırdığı bilgisini verdi. Ayn el-Arap’ı işgal eden IŞİD’le savaş 35 günü geride bıraktı.

Irak’ta da vurdular
Öte yandan, ABD öncülüğünde oluşturulan uluslararası koalisyonunun Irak’ta düzenlediği hava operasyonlarında da, Ninova vilayetinde 17 IŞİD militanının öldüğü, 26 militanın yaralandığı bildirildi. Musul’daki El-Cumhuri Hastanesi doktorlarından Velid Casim, yaptığı açıklamada, Zummar nahiyesi yakınlarına ABD uçakları tarafından düzenlenen hava saldırıları sonrası, hastaneye IŞİD militanı 17 kişinin cesedi ile 26 yaralının getirildiğini söyledi.