Koç: Biz bu filmi daha önce seyrettik

Koç: Biz bu filmi daha önce seyrettik
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Emniyette "operasyon" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmalarına ilişkin, "Peşinen suç isnatları, tezg‰hlar, hazırlanmış tertip iddialar, kurgular aynı, bu filmi daha önce seyrettik.

Bugün, 'İnlerine giriyoruz'naraları atanları hiç unutmayın, yarın aynı şekilde inlerine girileceğinden hiç şüpheniz olmasın" dedi. CHP Genel Merkezi'nde gündeme ilişkin yaptığı açıklamada, HSYK üzerinden çok tartışılacak atamaların yapıldığını ileri süren Koç, şunları ifade etti: "HSYK, Reza Zerrab'la bakan çocuklarını tahliye eden İslam Çiçek adlı yargıcı 3 No'lu Sulh Ceza Hakimi olarak atadı. Süleyman Aslan, şu ayakkabı kutuları hikayesinin kahramanı, bu kişinin de içinde bulunduğu 6 kişiyi, bu 17 Aralık soruşturmasında tahliye eden Hakim Hulusi Pur'u, 2 No'lu Sulh Ceza Hakimi olarak atadı. 4. Sulh Ceza Hakimliğine, Süleyman Aslan'ın mal varlığı üzerindeki tedbir kararını kaldıran Recep Uyanık adlı hakim atandı. Tezgah bu." 

Koç, "Bütün dünyada polis ne yapar? Hırsızı kovalar. Türkiye'de işler terse döndü. Hırsızlar polisleri kovalamaya başladı. Ergenekon, Balyoz, KCK, casusluk davası, Oda TV davalarını hatırlıyorsunuz, kurguyu, kumpası, tezg‰hı biliyorsunuz. Bu tezg‰hın iki başına kimler oturdu, bu senaryoyu yazdılar, kurguyu çizdiler, bu süreci çalıştırdılar? Ali Tatar'ın kanına kim girdi? Bunların hepsini biliyoruz. Şimdi bu kurgucular, senaryoyu yazanlar, oyun kurucular kendi aralarında hesaplaşmaya başladılar" ifadesini kullandı.