Kandil canisinden “saldırın” talimatı

Kandil canisinden “saldırın” talimatı
Güvenlik güçlerinin Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde PKK’ya yönelik başarılı operasyonları tüm hızıyla sürerken halk desteği alamayan panik halindeki örgütün eylemlerini okullara ve sivil hedeflere yöneltmesi talimatı, telsiz konuşmalarına yansıyor

PKK elebaşlarından Murat Karayılan’ın telsiz konuşmalarında teröristlere, “Artık anlaşılmıştır ki halk yanımızda yer almıyor, desteği bize değil askere veriyor. Acımayın, aldanmayın, akıllı hareket edin ve ayrım yapmayın. Evleri, okulları, hastaneleri yerle bir edin. Ambulansları hareket ettirmeyin, hedef alın, vurun” talimatını gönderdiği ortaya çıktı. Bu haberleşmelerden sonra teröristlerin okul, kültür merkezi, belediye binası gibi devlet kurumlarını havaya uçurma çabası içine girdiği görülüyor. Camileri ve minareleri mühimmat deposu, silah mevzisi ve gözetleme yeri olarak kullanan ve dini değerleri istismara yönelen teröristlerin telsiz konuşmaları hastane, sağlık ocağı ve eczanelere saldırarak sivillerin tepkisini artırmaya çalıştıklarını, diyaliz maksadıyla tedavi gören hastalara gönderilen ambulansları ateş açıp engelleyerek halkı operasyonlara tepki vermeye zorladıklarını gösteriyor.

Özveriyle çalışıyorlar

Cizre ve Silopi’deki hastane ve sağlık ocaklarına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran PKK’lı teröristlerin bir yandan sağlık çalışanlarını korkutarak ve görev yapamaz hale getirerek kaçırmaya diğer yandan da hastaların tedavilerini engellemek suretiyle ölümlerine sebep olmaya ve bunun sorumlusu olarak da devleti göstermeye gayret ettikleri yine telsiz konuşmalarından anlaşılıyor. Bütün bu olumsuzluklara rağmen güvenlik güçlerinin aldığı sıkı önlemler sayesinde sağlık çalışanları büyük bir özveriyle görevlerine devam edip tedaviye gelen hastalara kesintisiz olarak hizmet veriyor.    

(AA)