Koç, İnönü Motor Test Merkezi’ni hizmete açtı

Koç, İnönü Motor Test Merkezi’ni hizmete açtı
Türkiye’de 13 litre üzeri motor testleri yapabilen ilk tesis olma özelliğine sahip Dünya çapındaki merkez, 3 milyon euro’luk yatırımla 4 ayda tamamlandı. Tesis, global Ford’a da hizmet verecek.

Ford Otosan, Gölcük’ün ardından, ikinci Motor Test Merkezi’ni Eskişehir İnönü Fabrikası’nda açtı. 4 ayda 3 milyon Euro’luk yatırımla açılan ve ileri teknolojileriyle dünyadaki benzerlerine öncülük edecek olan merkez, Türkiye’de 13 litre üzeri motor testleri yapabilen ilk tesis olma özelliğine sahip.  

Türkiye otomotiv sektörünün Ar-Ge’ye en büyük yatırım yapan şirketi Ford Otosan, 3 milyon Euro’luk yeni bir yatırımla, 4 ay gibi kısa sürede tamamladığı Ford Otosan İnönü Motor Test Merkezi’ni hizmete açtı. Merkezde, 5 farklı yatakta Euro 6 normlarını karşılayan Ecotorq motorların geliştirme ve dayanım testleri yapılacak. Tesis, global Ford’a da hizmet verecek.
Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, 12 yıldır lideri oldukları otomotiv sektörüne yeni bir yatırımla yön vermekten mutluluk duyduklarını belirterek “Bundan 54 yıl önce 10 mühendisle başlayan Ar-Ge yolculuğumuza, bugün 1.300 Ar-Ge mühendisimizle devam ediyoruz. Geldiğimiz noktada, Türkiye otomotiv sektörünün en büyük teknoloji ve Ar-Ge üssüne sahibiz. Ülkemize dünya çapında öncü bir tesis kazandırdık” dedi.