Koca devlet terör çetesine esir edildi

Koca devlet terör çetesine esir edildi
İktidarın “Şehit gelmiyor” söyleminden bol bol yararlandığını gören PKK, İmralı canisinin verdiği “Çatışma olasılığı devrede!” mesajını alabildiğine eyleme döktü! Ankara ise bu kahredici tabloya seyirci...

Koca devlet terör çetesine esir edildi

İktidarın propagandasını yeni silah haline getirdiler 
AKP iktidarının “açılım” adı altında müzakere masasına oturduğu terör örgütü, yerel seçimin ardından yeni stratejisini dayatıyor. Seçime kadar süre verdiği iktidardan istediği yasal adımlar gelmemesi üzerine “Derinlikli çözüm de çatışma olasılığı da devrede!” diyen İmralı canisinin verdiği mesajı alan PKK, bir süredir şehit gelmemesini propaganda unsuruna çeviren hükümete ‘şiddet’ kartını çekti.

Genelkurmay Başkanlığı şikayet makamına döndü
Sözde ‘çekilme’ karşılığı askerin elini kolunu bağlayıp kışlaya adeta hapseden, seçim öncesi bölgede örgütün yarattığı fiili duruma sessiz kalan, örgütün şehirlere kadar inerek propaganda yapmasını, seçmeni tehdit etmesini görmezden gelen iktidar, devleti ‘aciz’ duruma düşürdü. Sadece kendisine taciz ateşi açıldığında karşılık verebilen askerin tek yapabildiği, TSK’nın sitesinden suç duyurusunda bulunmak...  

Öcalan’ın ‘özerklik mesajı’ için Arınç’tan garip yorum
İmralı canisinin özerklik isteğine birçok kesim sessiz kalırken, iktidar kanadından ise tek ses Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan geldi: Öcalan, çözüm sürecinin başarıya ulaşmasını istiyor. Kandil’den ve milletvekillerinden farklı olarak görüşlerinde, hedeflerinde değişiklik olduğunu zannetmiyorum. Mesajlarını iyi okumak gerekir. Bunu okumakla yükümlü olanlar da herhalde hükümetimiz değil...

 

Askerin eli kolu bağlı meydan PKK’ya kaldı
“Çözüm süreci” adı altında eli kolu bağlanan devlet terör çetesine teslim edilirken, caniler, yakıp yıkıyor, yol kesiyor, dağa adam kaldırıp, askere kurşun sıkıyor

AKP iktidarının “açılım” maskesiyle göz yumduğu eli kanlı terör örgütü PKK Doğu ve Güney Doğu’da istediği gibi at koştururken, İmralı canisinin Başbakan Tayyip Erdoğan’ı üstü kapalı tehdidi, “Terör, koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni esaret altına mı aldı” sorusunu gündeme getirdi. Oslo’daki müzakere masasında örgüte verilen tavizlerle asker ve polisin eli-kolu bağlanırken, meydan PKK’ya kaldı. Önceki gün İmralı’da bebek katili ile görüşen BDP heyeti, Öcalan’ın “Dönem karakter değiştiriyor. Her an derinlikli çözüm imkanları da, çatışma olasılıkları da devrededir. Özellikle hükümetin atacağı adımlar çatışma olasılığını ortadan kaldırıracağı gibi çözümü de yeni formatta derinleştirerek geliştirebilir” mesajıyla hükümete gözdağı verdi. Bundan cesaret alan terör örgütü, eylemlerini her geçen gün artırırken, güvenlik kuvvetlerinin “pasifize” edilmesi Türk Devleti’ni “aciz” duruma düşürdü.

Çivi bombalı saldırı
Sözde çözüm sürecinden cesaret alan teröristler, önceki gün Bingöl-Diyarbakır karayolunu keserek 100 kadar aracı durdurmuş, kontak anahtarlarına el koymuş, 2 uzman çavuşu kaçırmıştı. Ulaşıma kapanan yolu açmak için olay yerine gelen askerlerimize çivili bombalarla saldıran teröristler, 9 askerimizi yaralamıştı. Örgüt, uzman çavuşların, devlet adına üst düzey yetkili birisinin karakolların yapılmayacağını ve karakol inşaatlarının durdurulacağını açıklamasının ardından bırakılabileceğini duyurdu. Terör örgütü, Van’ın Saray ilçesinde belediye encümen üyeliğine seçilen vatandaşa haber gönderip, hem partisinden hem de encümen üyeliğinden istifa etmesini, aksi halde “ölümle cezalandırılacağını” açıklamıştı. PKK’lılar, Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesi Bulakbaşı Köyü’nde yaylada hayvan otlatan iki çobanı, “Bizim söylediğimiz partiye neden oy vermediniz. Ağrı Dağı’nı terk edin” diyerek tehdit etmişlerdi. 

“Açılım” zırhı
Bölgede adam kaçıran, karakol inşaatlarına malzeme taşıyan kamyonları ateşe veren PKK’nın Ocak 20014’ten bu yana faturası hayli kabarık. Terör örgütü yılın ilk dört ayında toplam 19 kişiyi kaçırmış, bunların bir kısmı “BDP’lilerin araya girmesiyle” serbest bırakılmıştı. İktidarın uyguladığı “açılım” zırhına bürünen PKK’nın eli kanlı katilleri, 2014’ün ilk dört ayında Hakkari’de Çığlı köyü muhtarı A.E.’yi, Şırnak’ta 3 kişiyi, Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde Elazığ’ın Arıcak ilçesinin Bükardı beldesinde eski Belediye Başkanı Abit Doğruer’in de aralarında bulunduğu 4 kişiyi, Siirt’in Eruh İlçesi Kavaközü köyünde de muhtar Fahrettin Kayar’ı kaçırmıştı.


Yakıyorlar, yıkıyorlar kimseden ses çıkmıyor
Çıkarılan yasalar ve müzakere masasında verilen sözlerle asker ve polisin pasifize edilmesi, terör örgütüne “at oynatma” fırsatı verdi. Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki askeri birliğe PKK’lılar tarafından taciz ateşi açıldı. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensupları tarafından 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk bölgesinde konuşlu 2’nci Komando Tugay Komutanlığı unsurlarına, Koç Tepe bölgesinden ve Irak’ın kuzeyinden taciz ateşi açıldığı belirtildi. Açıklamada, “Açılan ateşe derhal karşılık verilmiş, bölgeye Kobra taaruz helikopteri ve insanlı keşif uçağı sevk edilmiştir” denildi.

Patlayıcı bulundu
Genelkurmay Başkanlığı’nın web sayfasında yer alan diğer bilgide ise Siirt’in Pervari ilçesi Düğüncüler köyü yolunun 20’nci kilometresinde açıkta kablo görüldüğü belirtildi. Açıklamada, “Kablo ucunun çıkarılarak takip edilmesi sonucunda, karayolu üzerinde uzaktan komutalı tuzaklanmış 12 kg’lık mutfak tüpü ve yanında pet şişe içerisinde 500 gr’lık TNT kalıbı ile yapılmış bomba tespit edilmiştir. Çevrede yapılan detaylı arama sonucu, önceden mevzi olarak kullanılmış bölgede, toprağa gömülü vaziyette, bir adet basma düzenekli 2 kg’lık piknik tüpü ile yapılmış ikinci bir el yapımı patlayıcı tespit edilmiştir” ifadesine yer verildi.

Kamyonları yaktılar
Şırnak Beytüşşebap ile Uludere ilçeleri arasında silahlı 3 PKK’lı yol kesip Mezra Ana Askeri Bölgesi inşatına kum taşıyan iki kamyonu durdurdu. PKK’lılar sürücüleri indirdikten sonra kamyonları ateşe verip yaktı. Teröristlerin sürücüleri bölgede çalışmamaları konusunda tehdit ettiği belirtildi. Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Balkaya Dağı bölgesinde mayına basan bir vatandaş, askeri helikopter ile Yüksekova’ya getirildi. Yaralı, önce Van’a ardından Ankara’ya nakledildi.

İzinsiz gösteri
Suriye ile Irak sınırına kazılan hendeği gerekçe göstererek izinsiz gösteri yapmak isteyen gruba polis müdahale etti. Cizre ilçesinin İdil ve Yafes caddelerinde toplanan yüzü maskeli gruplar, yolu trafiğe kapattı. Olay yerine sevk edilen polis zırhlı araçlarına taş ve molotofkokteyli ile saldıran gruba polis dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Uyarıları dikkate almayan gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Bunun üzerine göstericiler ara sokaklara dağıldı. TEM ekipleri, izinsiz gösterilerde kullanılmak üzere cami avlusunda saklanan 150 molotofkokteyli ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi.

Polis merkezine saldırı
Tunceli Merkez Moğultay Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi’ne maskeli bir grup tarafından molotofkokteylli saldırıda bulunuldu. Havaya ateş açan güvenlik güçleri, saldırının ardından ara sokaklara kaçan gruba, basınçlı su ve biber gazıyla müdahale etti. Güvenlik güçlerine molotofkokteyli, taş ve sopalarla saldıran gruptakiler, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı. Sütlüce Jandarma Karakolu’nun yeni hizmet binasının yapımına tepki gösteren ve izinsiz gösteri yapan gruba, önceki gün güvenlik güçleri müdahale etmiş, olaylarda 2 kişi yaralanmıştı.


“Devlet, terör örgütüne teslim” 
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, “Kaçırılan jandarma uzman erbaşlar için de PKK ile pazarlık yapılıp karakol yapımı durdurulacak mı” diye sordu. Türkkan, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın cevaplaması amacıyla verdiği soru önergesinde, şu ifadeleri kullandı: “Son dönemde eli kanlı terör örgütü PKK’nın her ne kadar basına yansımasa da Doğu ve Güneydoğu illerinde özellikle karakol inşaatı yapan müteahhitlere yönelik tehditleri artmıştır. Tehditlere kulak asmayan müteahhitlerin şantiyeleri basılıp adam kaçırma olayları ayyuka çıkmıştır. Geçen ay Van’da karakol inşaatı yapan bir müteahhitin şantiyesi basılıp şantiye şefi kaçırılmıştır. PKK, karakol yapan müteahhitleri tehdit ediyor mu. Tehditlere aldırmayan müteahhitlerin şantiyeleri basılıp çalışanların kaçırıldığı doğru mu. Van’da şantiye şefi kaçırılan müteahhite jandarma tarafından bir şey yapılamayacağı, ’bir aracı bulup PKK ile görüşün’denmiş midir. Kaçırılan jandarma uzman erbaşlar için de PKK ile pazarlık yapılıp karakol yapımı durdurulacak mı. Türkiye Cumhuriyeti Devleti eli kanlı terör örgütüne teslim mi olmuştur.” 


Kaçırılan uzman çavuş, 23 Mayıs’ta evlenecekti
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde kaçırılan uzman çavuşlardan Hasan Demircan’ın Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki ailesi bilgilendirildi. Abalı Jandarma Karakolu’ndaki inşaatı protesto eden bir grup tarafından önceki gün kaçırılan uzman çavuşlardan Hasan Demircan’ın ağabeyi Ahmet Demircan, Bingöl’de görev yapan kardeşi ve silah arkadaşının bir an önce bulunmasını istedi. Ahmet Demircan, sabah eve gelen jandarma ekiplerinin haber vermesiyle durumdan haberdar olduklarını, güvenlik güçlerince gerekli çalışmanın başlatıldığını belirtti. 

Düğün hazırlığı
Evde umutlu bekleyişin devam ettiğini dile getiren Demircan, şunları söyledi:
“Kardeşim 23 Mayıs’ta evlenecekti. Bu nedenle silah arkadaşıyla düğün hazırlıkları için gittiği Diyarbakır’dan Bingöl’e döndüğü sırada olay meydana gelmiş. Devletimizden gerekli girişimlerin yapılmasını istiyoruz. Evlilik hazırlığı yapıyordu. Bunun için de 15 Mayıs’ta izne ayrılacaktı. En son 4 ay önce izne gelmişti. Bir yandan çalışıyor bir yandan da düğün hazırlıklarıyla uğraşıyordu.” Demircan, kardeşinin sağ salim gelmesi için dua ettiklerini de sözlerine ekledi. Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, “Sözde gençlik yapılanmasına mensup bir grup, Abalı Jandarma Karakolu’na iki kilometre uzaklıkta trafiği durdurarak yolu kesmiştir. Yolda oluşan konvoyda bulunan yolcu otobüsünden indirilen iki asker kaçırılmıştır” denildi. Fatih ERBOZ