Kocaeli Üniversitesi PKK işgalinde!..

Üniversitelerdeki PKK işgalleri sonucu çıkan olaylar sıklaşmaya başladı.. Bu konuda sanki “kafayı kuma gömme” (!) politikası uygulanıyor..
Bu haftaki mektuplara Kocaeli Üniversitesi’nden gelen ileti ile başlayalım..
“Okulumuzdaki PKK yapılanması hat safhaya ulaşmış ve buna karşı bir önlem alınmamıştır. Burda biz Türk milliyetçisi gençler olarak tepkimizi defalarca dile getirmiş ve son zamanlarda yürüyüşler yapmışızdır. Ancak inanılması güç bir şekilde PKK’lılar arkadaşlarımıza saldırmaktadır. Bunlar bu gücü nerden bulmaktadır. Daha bugün arkadaşlarımıza şehrin merkezinde saldırmışlar bu bir sağ-sol kavgası şeklinde haberlerde yer almıştır. Bizleri PKK ile bir tutmuşlardır. Yuh artık diyen olmamıştır. Biz kavgadan yana değiliz ancak bunlara birileri dur demeli. Arkadaşlarımıza 20-30 kişi saldırdılar daha önce okul içinde aynısını yaptılar. Biz yapılmak istenilenin farkındayız ve istediklerini yapmayacağız. Ama basının ve tüm öğrencilerin hatta halkın tepkisiz kalması, hafife alması bizleri incitiyor.. Kocaeli Üniversitesi’ni ve ilimizi dikkatle inceleyin lütfen. Öğrenci İ..A..” 

***

CHP’li Sayın Dicle Eroğul, partisinin kadın kollarının bir tepkisini şöyle yansıtıyor..
 “Artvin’in Hopa ilçesinde biber gazı ile hayatını kaybeden Metin Lokumcu’nun ölümünü protesto etmek için Ankara’da yapılan eylemde polis panzeri üzerine çıkan ve polis müdahalesi sonucu kalçası kırılan Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu üyesi Dilşat Aktaş, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat oldu ve kendisine 6 ay iş göremez raporu verildi. Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Nevin Uygurer ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Dilşat Aktaş’ı hastanede ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini sundular.
Erdoğan, Aktaş’ı kastederek şöyle konuşmuştu:
‘Bu sabah bakıyorum bir televizyon kanalında Ankara’da bir polis panzerine tırmanan bir tane kız mıdır, kadın mıdır bilemem...’
Başbakanlık koltuğunu işgal etmekte olan kişinin ‘kadın mı kız mı belli değil’ sözleri ile açığa vurduğu anlayışı kınamak çok hafif kalır, sözün bittiği yerdir burası... Böyle bir anlayış hiç bir şeye sığmaz, sığamaz. Bu anlayış, kültürümüzü, geleneklerimizi, yüce dinimizi, toplumumuzun tüm değer yargılarını karşısına almakta olan bir anlayıştır.
Sınırları zorlayan ve Erdoğan’ın nefret üzerine kurduğu siyasetinin bir kanıtı olan bu sözler karşısında, insan olan insanlığından utanır...” 

***

İskenderun D.Ç karşısındaki arazi..
Mektup’da eski bir iktidar partisi milletvekilinden bahisle şöyle deniyor.
“Bu VEKİL İSKENDERUN DEMİRÇELİK FABRİKASININ KARŞISINA DEVLET ARAZİSİ ÜSTÜNE VALİYİ TEHDİT EDEREK BETON SANNTRALİ KURDU. ÇÜNKÜ SANTRALİN KURULDUĞU YER 2 YOLUN ARASI .. ZAMANIN VALİSİ BU ADAMA AZGANLIK BELDESİNDEN YER VERDİ OLMAZ DEDİ VALİYİ TEHDİT ETTİ BU YEŞİL ALANI DEVLETTEN ZORLA
KİRALADI.ZATEN ÖNCEDENDE KAÇAK ELEKTİRİK KULLANMAKTAN YAKALANMIŞTI.!”
Vatandaş neyse ki bir bozuk düzenin gözünün önünde dikilişini görüyor ve kayıtsız kalamıyor..
İlgililer ilgilenir mi dersiniz?!!

Yazarın Diğer Yazıları