Kocaeli Üniversitesi’nde Kolektif adı altında PKK saldırısı!

Kocaeli Üniversitesi’nde Kolektif adı altında PKK saldırısı!
Kocaeli Üniversitesi’nde okuyan milliyetçi öğrencilerin kampüs içinde dağıttıkları Atatürk bildirisine Öğrenci Kolektifleri adı verilen terör örgütü yandaşları saldırdı.

Terör örgütü PKK’nın üniversiteleri karıştırma girişimi devam ediyor. Kocaeli Umuttepe Yerleşkesi’nde bildiri dağıtan Turancı Hareket Platformu üyelerine terör örgütü PKK yandaşları saldırıda bulundu. Kampüs içerisinde Atatürk ve Türk bayraklı bildiri dağıtılamayacağını ifade eden örgüt mensupları, milliyetçi öğrencilere saldırdı. Olayların büyümesi üzerine okulun özel güvenliği devreye girerken, üzerinde Atatürk ve Türk bayrağı olan bildirilerin yırtıldığı bildirildi.

Saldırıyı gerçekleştiren grubun, Ege Üniversitesi’nde Fırat Çakıroğlu’nun hedef gösteren Öğrenci Kolektifleri üyeleri olduğu bildirildi. Bildiri dağıtan öğrencilere gerçekleştirilen saldırıda 1 öğrenci başından yaralandı.

Konuyla ilgili üniversiteden herhangi bir açıklama yapılmazken, okuldaki PKK’lılarla ilgili soruşturma açılıp açılamayacağı merak konusu oldu.

SOL HEDEF GÖSTERDİ

Kocaeli Üniversitesi’ndeki saldırıdan sonra Sol Gazetesi’nin milliyetçi öğrencileri “Cihatçılar” olarak tanımlayıp, saldırıyı başlatan taraf olarak göstermeleri tepki çekti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kocaeli THP yöneticileri, “Saldırıyı gerçekleştiren örgüt yandaşlarının, Türkçü arkadaşlarımızı ‘Cihatçı’ olarak nitelendirme girişimleri akıl almaz bir iddiadır. Bu iddiaları haber hüviyetinde okuyuculara sunarak, manipülasyon yapan SOL isimli yayın organını kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADAN TEHDİT!

SOL isimli yayın organının hedef göstermesinden sonra, Kolektifler isimli oluşum sosyal medyadan fotoğraf ve isimlerle öğrencileri hedef göstermeye başladı. Türkmendağı'ndaki Türkmenlere gönderilen yardımla ilgili bir fotoğraf karesi bu şekilde manipüle edildi. 

kolektifler-hedef-gosterme.jpg

NOT: Sorumlu yayıncılık anlayışı çerçevesinde görüntü sansürlenerek verilmiştir.

 

İlgili Haberler