Kolin İnşaat İstanbul Havalimanı’ndan çekiliyor

Kolin İnşaat İstanbul Havalimanı’ndan çekiliyor
Yakın tarihin en büyük projelerinden biri olarak gösterilen İstanbul Havalimanı’nın inşasını üstlenen 5 şirketten biri olan ve 25 yıllık işletme hakkının yüzde 20’sini elinde bulunduran Kolin İnşaat projeden çekiliyor.

İstanbul Havalimanı’nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kurulan ​​​​​​​​​​İGA’da ayrılık depremi… Şirketin temellerinde Cengiz İnşaat, Mapa İnşaat, Limak, Kalyon ve Kolin ortaklığı yatıyor. Bu 5 firmanın her biri İGA şirketi içerisinde yüzde 20’şer paya sahip. Hisse sahiplerinden Kolin İnşaat tarafından yapılan bir açıklama, kelimenin tam anlamıyla gündemde bomba etkisi yarattı.

‘GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRÜYOR’

Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye'nin son dönemde ortaya koyduğu önemli mega projelerden biri olan İstanbul Havalimanı'nın sıfır noktasından itibaren ortakları arasında yer alan kuruluşumuz, bu yatırımın projenin tamamlanma aşamasına gelmesi ve işletmeye açılmasıyla birlikte yeni bir değerlendirmeye gitme kararı almıştır. Kolin İnşaat olarak farklı işlerimizde de ortaklığımızı sürdürdüğümüz İGA’daki ortaklarımızla İGA’daki hisselerimizin devri üzerine görüşmeleri sürdürdüğümüzü bildirmek isteriz.” Kulislerde, Kolin İnşaat’ın bu projedeki paylarının tamamını Kalyon'a devredeceği konuşuluyor.

İlgili Haberler