Koncuk: Okul basmak bölge insanına kötülüktür

Koncuk: Okul basmak bölge insanına kötülüktür
Şırnak’ın Silopi ilçesinde teröristlerin okul basarak bir süre alıkoyup, propaganda yaptıktan sonra serbest bıraktığı öğretmenler, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’a ulaşarak konuyla ilgilenilmesini talep etti

Koncuk, “Eğitim öğretim faaliyetlerinin kesilmesi öncelikle o bölgede yaşayan Kürt vatandaşların çocuklarına yapılmış bir haksızlıktır” dedi. Bölgede görevli öğretmenlerin korktuklarını ve can güvenliği olmadıklarını dile getiren Koncuk, şunları söyledi: “Bölgedeki öğretmenlerimiz korku halindeler. Bölgedeki birçok öğretmen arkadaşımızdan telefon aldım. PKK, Silopi’de 7 okul bastı. Öğretmenlere ’Artık okula gelmeyeceksiniz’talimatları vermiş. Okulun etrafını bombalarla çevirdiklerini ve istedikleri anda patlatacaklarını söylemişler. Ben de duruma müdahale etmek için hükümetten konuyla ilgilenebilecek ilgili yerlerle konuştum. Yetkililer ’Gerekli talimatlar verildi, gereğini yerine getireceğiz’dediler ama o bölgede güvenlik güçleri bile çok sıkıntı yaşıyor. Nasıl tedbir alacaklar?”

Terör dışında tutulmalı

Öğretmenlerin, sağlık çalışanlarının ve hizmet veren tüm kamu görevlilerinin teröristler de dahil herkes tarafından terör kapsamı dışında tutulmaları gerektiğinin altını çizen Koncuk, bölgedeki çocukların eğitim haklarının engellendiğini kaydetti. Öğretmenlerin görevinin terörle mücadele olmadığına dikkat çeken Koncuk, bu görevi devletin üstlenmesi gerektiğini belirterek şöyle devam etti: “Eğitim ve öğretim herkesin hakkıdır. Türk, Çerkez, Kürt, etnik kökeni ne olursa olsun eğitim-öğretim en tabii insan hakkıdır. Bölgedeki öğretmenlerimizin görevi terörle mücadele etmek değildir. Bölgedeki sivil toplum örgütleri ve aklı başında insanların bu konuda girişimlerde bulunması gerekir. Eğitim-öğretim faaliyetlerinin kesilmesinin öncelikle o bölgede yaşayan Kürt vatandaşların çocuklarına yapılmış bir haksızlık olarak görülmesi lazım.”