Konfederasyon ikazı

Konfederasyon ikazı
Balyoz Davası’ndan 18 yıl hüküm giyen MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın süreçle ilgili açıklamalarını yorumlarken, “PKK ile hükümet görüşmeleri yeni bir formata girdi.

Türkiye’yi çözülmeye ve çatışmaya giden bir süreç bekliyor. Atalay’ın konuşmaları, milli devletten konfederal yapıya gidişin ipuçlarını içeriyor” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “çatı aday” formülüne destek veren Alan, ortak aday arayışlarını yakından izlediğini belirterek, “Cumhurbaşkanı seçimi için yapılan istişareleri merakla bekliyorum. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çatı aday formülü iyi düşünülmüş ve denemeye değer bir formül” diye konuştu.

Sorumlusu Çiçek
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Engin Alan ile Sincan Cezaevi’nde görüştü. Cezaevinde bulunmasının sorumlusunun TBMM Başkanı Cemil Çiçek olduğunu belirten Alan, yine HDP Eş Başkanı Sebahat Tuncel’i örnek gösterdi. Alan, “TBMM Başkanı bu işi üzerinden havale ediyor. Bunun yerine çözüm olacak bir formül ortaya koymalı. Hâlâ içerideyim ve sorumlusu TBMM Başkanı. Benimle aynı şartları taşıyan milletvekilleri ile aynı durumda olmalıyım. Bu işi de TBMM Başkanı yapacak. TBMM Başkanı ’çözüm istiyorum’deyip iki adım geriye çekiliyor. Bunun bir anlamı yok. AKP yetkilileri ile görüşmeli. Herkes suçu başkasının üzerine havale eder ve kurtulmak ister” dedi.

Konfederasyon ikazı
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın sözde çözüm süreci ile ilgili yaptığı açıklamalara da değinen Alan, terör örgütü PKK ile hükümet görüşmelerinin yeni bir formata girdiği değerlendirmesi yaptı. Türkiye’yi çözülmeye ve çatışmaya giden bir sürecin beklediğini vurgulayan Alan, “Atalay’ın konuşmalarının kodları arasında PKK ile belli bir süreç içinde Türkiye’nin milli devletten konfederal yapıya gidişinin ip uçları bulunuyor” dedi. Alan, 5 HDP’li milletvekillinin tahliyelerinin PKK ile yapılan pazarlıklar ve şiddet tehdidi nedeniyle yapıldığını söyledi. Kendisinin “takas aracı” olarak tutulduğunu ve bunu kabullenemediğini anlatan Alan, “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şerefli bir mensubu olarak hükümetten ve TBMM Başkanı’ndan adaletin ve onuruma yönelik karalamanın iade edilmesi gerekir. Yargılanmamın yeniden yapılamasını bekliyorum. Bunun olmaması için çeşitli oyunlar oynanarak içeride tutuluyorum. Bir takas aracı olarak beni kullanmak isteyenlere bu fırsatı vermem” diye konuştu. Teröristbaşı Öcalan’a önümüzdeki günlerde ev hapsinin gündeme geleceğini de ifade eden Alan, “Hükümet bunun hazırlığı içinde. Atalay son konuşmasında ipuçlarını veriyor. Alan’ın içeride tutulması hangi ahlaki ve hukuki gerekçeleri olduğunu da merak ediyorum” dedi.
Fatih Erboz