Olay yeri incelemesi engellenmek istendi

Olay yeri incelemesi engellenmek istendi
Adalet Bakanı, “Elçi cinayetiyle ilgili 83 parça delil ele geçirildi” dedi

Mermi çekirdeği bulundu!

Tahir Elçi’nin ailesine taziye ziyaretinde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Bulunan deliller arasında deforme olmuş mermi çekirdeği ve teröristlerden düşen bir silah var” diye konuştu. 

 

Olay yeri incelemesi engellenmek istendi

Sur’daki terör saldırısıyla ilgili olarak Diyarbakır’a giden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, olay yeri inceleme heyetine 3 kez saldırı yapıldığını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır’daki terör saldırısına ilişkin, “Soruşturma gayet açık, net ve şeffaf şekilde bundan sonra da yürütülecektir. Herhangi bir gizlilik kararı alınmadı. Gizli, örtülmüş, saklanmış ve ihmal edilmiş olan herhangi bir şey söz konusu değildir” dedi. Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek, HSYK Başkanvekili Metin Yandırmaz ile saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin Sur ilçesindeki evine taziye ziyaretinde bulunan Bozdağ, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada Elçi’nin hayatını kaybettiği çatışma sırasında 2 polisin şehit edildiğini, 1 polisle 1 gazetecinin de yaralandığını anımsattı. O gün olay yeri incelemesi sırasında başsavcının da bulunduğu heyete saldırı olduğunu anlatan Bakan Bozdağ, olay yerindeki delilleri muhafaza etmek ve sağlıklı inceleme yapmak için valiliğin sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini kaydetti.

83 delil tespit edildi

Saldırının olduğu yere kamera kayıtlarını almak üzere giden başsavcıyla heyet üyelerine sokak aralarından silahla ateş açıldığını aktaran Bozdağ, olay yeri incelemesinde 83 delil tespiti yapıldığını, görüntü ve fotoğraf çekildiğini, kamera kayıtlarının alındığını bildirdi. Bozdağ, 83 delilden 71 unsurun soruşturmayı yürüten savcılar tarafından incelenmek üzere uzmanlara verileceğini belirterek, “Soruşturmanın her aşamasında Diyarbakır Barosu’nun değerli avukatları da bulunuyor” dedi. Bozdağ konuşmasına şöyle devam etti: “Bu gerçeğin ortaya çıkmasından rahatsız olan çevreler de var, onu da görüyoruz. O nedenle biz gerçeğin kısa sürede ortaya çıkarılması, Türkiye kamuoyuyla paylaşılmasının temin için yasal çerçevede yapılması gereken ne varsa bunların tereddütsüz, süratli şekilde yerine getirilmesi için hükümet olarak yakın takipçisi olacağımızı buradan ifade etmek isterim.”

Teröristler engelliyor

Olay yeri incelemesi yapan heyete ve polislere 3 kez saldırı olduğuna işaret eden Bozdağ, “Heyete saldıran PKK terör örgütü olay yerinin sağlıklı şekilde incelenmesini engelledi” diye konuştu. Gazetecilerin, “Bulunan deliler arasında Tahir Elçi’nin ölümüne neden olan mermi çekirdeği var mı?” sorusuna Bozdağ şu yanıtı verdi: “Şu anda bulunan deliler arasında kovanlar var, 2 kovan yeleği, 1 de deforme olmuş mermi çekirdeği var. Onların balistik incelemesi sürüyor. Bir de kaçan teröristlerin kullandığı tespit edilen silah var. O silah içerisinde de mermiler, şarjör diğer şeyler var. Bunların incelenmesi devam ediyor.” Başka bir soru üzerine de Bozdağ, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın Ankara’daki saldırıdan hemen sonra da devleti suçlayıcı açıklama yaptığını anımsatarak, “Herkes elinde ne varsa ortaya koysun. Lafla değil bilgi, belge delille konuşursa biz de ona göre bir cevap veririz” dedi. Olayla ilgili her ihtimalin en ince ayrıntısına kadar araştırılacağını belirten Bozdağ, “Hiçbir ihtimalin gözardı edilmesi söz konusu olmayacaktır. Bunun da şahidi Türkiye kamuoyudur” dedi. (AA)