Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Serap BESİMOĞLU

Serap BESİMOĞLU

Konu mutluluksa fark eder

Keşke mutluluk bulaşıcı bir hastalık olsa. Benden size, sizden ötekine ya da özellikle mutsuzum diyenlere bulaşsa dursa ne güzel olurdu. Düşünsenize kendinizi rahat hissettiğiniz, gerginliğinizi bir kenara attığınız, her şeyi şöyle seyrine bıraktığınız zamanları. Hayatın daha çekilir olduğu dakikalar mutlu olduğumuz zamanlar değil midir? “Bilmem ki”, “fark etmez”, “yani ne bileyim” diyorsanız orada bir durun lütfen. Söz konusu mutluluksa hiçbir şey için fark etmez demeyin. Çünkü fark eder... Alışkanlıklarınızı değiştirin mesela. Ya da kendinize mutlu olmak için izin verin. Keşfetmek için mutluluğu yüreğinizi özgür bırakın. En azından deneyin. Belki bulaşıcı hastalık değil ama herkesin uygulayabileceği kanunları var.
Örneğin,
--- Nefes almak en büyük mutluluk değil mi? Derin derin solumak hayatı.
--- Asla asla demeyin. Belki de mümkündür.
--- Cümlenizin başlangıcı ama ve fakat olmasın.
--- Fark etmez derseniz yalan söylemiş olursunuz. Her şey fark eder. Özellikle mutluluk kendini fark ettirir zaten.
--- Pozitif düşünce ile yaklaşın konulara. (Yapacağım, başaracağım, olacak) gibi.
--- Ama Polyanna’cılık da yapmayın. Olmayacak şeyleri de olduramazsınız.  Su tersine akmaz. Gerçekçi olun.
--- Geçmişi yargılamayın. Size bir şey kazandırmaz. Adı üstünde geçmiş. Asla geri dönmeyin. Sadece tecrübe olarak faydalanın ve sizi üzmesine izin vermeyin.
--- Güveneceğiniz dostlarınız olsun salt sizi siz olduğunuz için seven. Riyasız, menfaatsiz. İşte o zaman bölüştüğünüz lokma huzur verecektir.
--- Hatalarınızla yüzleşin ve barışın ama aynı hataya ikinci kez düşmeyin. Albert Einstein “Aynı şeyleri tekrar tekrar yapıp farklı sonuçlar elde etmeyi beklemek aptallıktır” der. Dünyanın en zeki adamının sözlerine kulak verin.
--- Hiçbir konuda genelleme yapmayın. Belki birilerini üzersiniz.
--- Nezaketi hiç elden bırakmayın. O ruhunuzun aynasıdır. Kalitenizi gösterir.
Ben hep veriyorum, hiç almıyorum diye sızlanmayın. Vermeyi bilmeyen aldığının da kıymetini bilmez. Ağlamasını bilmeyenin gülmeyi bilemediği gibi.
--- İnsanları menfaatleriniz için sakın kullanmayın. Unutmayın ki kimse aptal değil. Size şans tanıyorsa henüz limiti dolmamıştır, zorlamayın.
--- Özür dilemeyi de, affetmeyi de biliniz. İkisi de büyüklüktür. Mutlu kılar.
--- Mutluluk bir çift göz gibidir. Birbirini görmez ama her sevinçte, her hüzünde birlikte ağlar. Sevdiklerinizin mutluluğunu bölüşün. Bir çift göz gibi.
--- Unutmayınız ki küçük adımlarla büyük yollar aşılır. Koşmadan yürüyün ki ruhunuz yorulmasın.
Mutlulukla...

Yazarın Diğer Yazıları