Konyaspor tek golle yıkıldı

Konyaspor tek golle yıkıldı
Atiker Konyaspor, başa baş mücadele ettiği maçta Marsilya'ya deplasmanda tek golle mağlup oldu.

UEFA Avrupa Ligi I Grubu ilk hafta maçında Atiker Konyaspor, deplasmanda Marsilya’ya 1-0 mağlup oldu. Geçtiğimiz sezon Osmanlıspor ile Avrupa’da inanılmaz bir başarı yakalayan Mustafa Reşit Akçay, yeni takımının başında çıktığı ilk Avrupa maçında mağlubiyete engel olamadı.

Klasik Mustafa Reşit Akçay takımı olarak sahaya çıkan Atiker Konyaspor, kalabalık bir savunma ile önce rakibini durdurmayı amaçladı. Hızlı hücumlarla da rakip kalede tehlike yaratmayı hedefleyen Atiker Konyaspor’un bu planı, ilk yarı oldukça işe yaradı. Rakibine net pozisyon vermeyen Mustafa Reşit Akçay’ın öğrencileri, Fofana ile, biri karşı karşıya olmak üzere, iki de net fırsat yakaladı. Ancak Atiker Konyaspor bu pozisyonlardan yararlanamayınca takımlar soyunma odasına tam da istediği gibi 0-0 eşitlikle girdi.

Mustafa Reşit Akçay’ın planı ikinci yarının hemen başında kornerden yenilen golle bozuldu. Risk almak zorunda kalan Atiker Konyaspor, rakibine ilk yarının aksine daha fazla pozisyon verse de rakip kalede de daha fazla görünmeye başladı. Ancak final paslarında ve ortalarda beklenen başarı sağlanamayınca gol bulamadı. Maçın son dakikalarında oyunu soğutan Marsilya, istediği alan takım oldu. İki takımın da karşılıklı birer topunun direkten döndüğü maç, Rami’nin 48. dakikada attığı kafa golü ile 1-0 sona erdi.

Geçtiğimiz sezon UEFA Avrupa Ligi’nde Osmanlıspor ile Villarreal gibi bir takım ile evinde berabere kalıp, deplasmanda mağlup etmeyi başaran, Olympiakos ile yine deplasmanda berabere kalma başarısı gösteren Mustafa Reşit Akçay, yeni takımı Atiker Konyaspor ile Marsilya deplasmanında puan almayı başaramadı. Rakibi ile başa baş mücadele eden ve en az Marsilya kadar pozisyona giren Mustafa Reşit Akçay’ın öğrencileri, beraberlikle dönebilecekleri zorlu deplasmandan, duran toptan yenilen bir golle puansız ayrılmak zorunda kaldı. Ancak Atiker Konyaspor’un sergilediği performans, gruptaki gelecek maçlar için umut verdi.

Bu galibiyetle I Grubu’na 3 puanla başlayan Marsilya, liderlik koltuğuna oturdu. Puansız Atiker Konyaspor ise son sırada yer aldı. Gruptaki diğer maçta Vitoria Guimaraes ile Salzburg 1-1 berabere kaldı.

Atiker Konyaspor, ikinci hafta maçında Vitoria Guimaraes ile sahasında oynayacak. Marsilya ise Salzburg deplasmanına gidecek.