Köprüdeki intihar girişimi İstanbul trafiğini felç etti

Köprüdeki intihar girişimi İstanbul trafiğini felç etti
Boğaziçi Köprüsü’nde bir kişinin intihar girişiminde bulunması sebebiyle trafik Avrupa-Anadolu yönünde kilitlendi. Yoğunluk Avcılar’a kadar uzandı. Trafik polisinin özçekim yapması tepki çekti

İstanbullular güne dün trafik çilesiyle başladı. Boğaziçi Köprüsü Avrupa-Anadolu yönünde sabah saat 06.20’den itibaren bir vatandaşın intihar girişiminde bulunması nedeniyle trafik felç oldu. 

3 saatlik ikna çabaları sonuç vermedi, 35 yaşındaki S.Ş. köprüden atlayarak yaşamına son verdi. Trafiğin yoğunluğu Asya yakasında Kartal’a, Avrupa’da ise Avcılar’a kadar uzandı. İş yerlerine zamanında ulaşmaya çalışan vatandaşlar, trafik çilesiyle boğuşmak zorunda kaldı.

Özçekime soruşturma   
Avrupa yakasına geçmek isteyen sürücülerden bazıları yoğun trafiğe girmemek için kuralları da ihlal etti; emniyet şeridinden geri geri giderek güzergahını değiştirdi. Köprünün korkuluklarına çıkan kişiye trafik polisleri müdahale etmedi. Bu sırada bir trafik polisinin göstericiyi arkasına alarak özçekim yapması özellikle sosyal medyada büyük tepki çekti. Trafiği açması gerekirken özçekim yapan polis yüzünden İstanbullular belki de hayatının en uzun yolculuğunu yaşadı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Boğaziçi Köprüsü’nde intihara teşebbüs eden vatandaşla özçekim yaparken objektiflere yansıyan trafik polisine idari soruşturma açtı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü soruşturmayla ilgili Emniyet Genel Müdürlüğü’nden müfettiş talebinde bulundu.