Koray Aydın: "7 ayda 50 yıllık parti kadar oy aldık"

Koray Aydın: "7 ayda 50 yıllık parti kadar oy aldık"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın 7 ay içinde ilk katıldıkları seçimde 50 yıllık parti kadar oy aldıklarının altını çizdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, 24 Haziran seçimlerinde iyi bir performans gösterdiklerini belirterek “Biz 7 ayda 50 yıllık parti kadar oy aldık.” şeklinde konuştu.

Sözcü Gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk’e açıklamalar yapan Aydın “Seçim stratejimizi Meral Akşener'in cumhurbaşkanı olması üzerine kurgulamıştık. Ana hedefimize ulaşamadık, üzgünüz." Dedi.

Seçimde kaybeden tarafın AKP olduğunun altını çizen Koray Aydın İYİ Parti, siyaset sahnesine 7.5 ay önce çıktı. Girdiği ilk seçimde de 43 milletvekilliği kazandı. İYİ Parti'de, genel seçim sonuçlardan memnuniyet, Genel Başkan Meral Akşener'in oyunun düşük çıkmasından dolayı ise üzüntü var. İYİ Parti'de bundan sonra izlenecek politikalar üç günlük kampta masaya yatırılacak.” İfadelerini kullandı

Seçim sürecinde pek çok engelle karşılaştıklarının altını çizen Koray Aydın İlk 5 aylık dönemde, engellerle karşılaştık. İl başkanlığı, üçe başkanlığı teklif ettiğimiz kişiler tehdit edildi. Hukuki engellerle karşılaştık. Her türlü hile ve hurdayla mücadele ettik. Her şeyin üstesinden geldik, her engeli aştık. İYİ Parti'nin seçime katılmama planı boşa çıkınca, seçimi iki aşamalı yeni bir plan üzerine kurguladılar. Birinci aşama CHP'yi öcüleştirerek, ötekileştirmek. İkinci aşamada sağdaki rakipleri, İYİ Parti ve Saadet Partisi'ni de 'yok' farz etmek. Genel Başkanımızın tabiriyle 'seçilmiş rakip' üzerinden ikinci kutuplaşmayı gerçekleştirmek oldu.” dedi.

AKP’nin kendilerinin yok saymasına rağmen Meclis’te 43 milletvekili ile bulunduklarının altını çizen Aydın Bu planın ikinci ayağı, İYİ Parti'ye gelen AKP ve milliyetçi oyların tekrar kendisine geri dönmesini sağlamaktı. Kabul edelim ki bu plan tuttu. İYİ Parti, seçime 15 gün kala kutuplaşma ikliminin yarattığı alanda, hareket alanım kaybetti. 'Yok' farz edilen, 'medya karartması' uygulanan 7.5 aylık parti, yüzde 10 oy aldı, 43 milletvekili ile de TBMM'de grup kurdu.” İfadelerini kullandı.

“ANA HEDEFİMİZE ULAŞAMADIK“

Seçimde temel hedeflerinin İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in Cumhurbaşkanı seçilmesi olduğunu söyleyen Aydın sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bunun siyasal coğrafyasına bakarsak, 26 ilde milletvekili çıkardık, bazı illerde kıl payı kaybettik. 39 ilde, yani ülkenin yansında Türkiye ortalaması olan yüzde 10’un üzerinde oy aldık. Bir partinin siyasal coğrafyası için en büyük veri budur. İYİ Parti yine 38 ilde de yüzde 5 ile 10 arasında oy alarak bu illerde de barajı aşma ve milletvekili çıkarma potansiyeli olduğunu gösterdi. Biz seçim stratejimizi Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in cumhurbaşkanı olması üzerine kurgulamıştık. Onun için üzgünüz. Çünkü ana hedefimize ulaşamadık. Sonuçlar bizi çok üzdü ama umutlu da bir başlangıç yaptık. Bizim üstün motivasyonumuz üzülmemizi sağladı ama kamuoyunda da 'başarılı oldunuz' sözlerini her taraftan duyuyoruz. Bu sonuçlar üzerinden baktığımızda 100 yıllık bir partinin yüzde 22 civarında, 50 yıllık bir partinin yüzde 11 oy alıp sevindiğini görünce, İYİ Parti'nin yüzde 10 oy alıp üzülmesi hedefe ne kadar kilitlendiğinin göstergesi olarak iyi bir sonuçtur diye düşünüyoruz. Bu seçimin milletvekilliği bazında en büyük kaybedeni AKP'dir. Yüzde 7.5 oy kaybetti. Bir ortağa ihtiyacı var. Bu seçimle, Türkiye'de 'Tek adam rejimi' kurulmuş oldu. “