Koray Aydın: Yeni parti kurabiliriz

Koray Aydın: Yeni parti kurabiliriz
Kritik bir açıklama yapan Koray Aydın, yeni parti sinyali verdi.

MHP'den ihraç edilen parti kurucusu Ali Sağır'ın iftarı için önceki akşam Trabzon'a gelen Koray Aydın, Kuzey Ekspres sahibi ve yazarı Hasan Kurt'a konuştu. Koray Aydın, 2018'deki MHP büyük kongresi için genel merkezin 'asker delege' yaptığını belirtti ve "Henüz karar vermedik ama tahminim o ki yeni bir parti kurabiliriz" dedi.
MHP büyük kongresi öncesi, genel merkezin il kongrelerini yaptığını kaydeden Aydın, "41 ilde kongre yapmışlar. Büyük kongre delegelerinin çoğunluğu asker delege! Asker delege ile yapılacak olan kongrenin sonucu şimdiden belli. Bir süre daha olan biteni gözlemleyeceğiz, istişarede bulunacağız ve yeni bir parti kurmamız gerekirse, kuracağız. Şu anda beklemedeyiz" diye konuştu.

Koray Aydın, Kuzey Ekspres'e yaptığı özel açıklamada şöyle dedi:

"Tüzük kongresini hükümetin katkısıyla yaptırmadılar. Mahkemelerden istedikleri kararları çıkardılar. İl kongrelerini yapmaya başladılar. 41 ilde kongre yaptılar. Bu illerdeki arkadaşlarımız yeni büyük kongre delegelerinin birçoğunu tanımadıklarını söylüyorlar. Bunun anlamı asker delegedir. Kayıtsız şartsız genel merkeze bağlı delegeler. Gelişmeleri takip ediyoruz. Yeni parti kurabiliriz de kurmayabiliriz de.  Kurma ihtimalimiz daha fazla. Meral hanımla ve birlikte hareket ettiğimiz arkadaşlarla görüşüyoruz. Burada gördüğüm ve sizin gördüğünüz tablo her yerde aynı. Partinin tabanı ve dinamikleri bizimle birlikte hareket ediyor. Yeni parti kurulması gerekirse kurarız. Beklemedeyiz."
Koray Aydın, Türkiye'de siyasetin farklılaştığını belirterek, "Referandumda gördük ki, partilerin genel merkezi farklı, tabanları farklı eylem içerisinde. Bizim partinin yüzde 90'a yakını hayır verdi. Ama genel merkez evetçiydi. İktidar partisi de çok fire verdi. Bizdeki ve diğer partilerdeki bu kırılma yeni bir parti ortaya çıkarır. Bekliyoruz" dedi.