Koray Aydın'dan 'el öpme' açıklaması

Koray Aydın'dan 'el öpme' açıklaması
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, Habertürk canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, HaberTürk'te Kübra Par'ın sorularını yanıtladı.

Meclis'te İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin eli öpmesiyle ilgili konuşan Aydın, "Partilerin liderlerinin böyle yanlış anlaşılan durumlardan sonra uyarması gayet doğaldır. Meral Hanım, Hayati Bey’e bir takım uyarılarda bulundu" dedi.

Koray Aydın açıklamalarından satır başları şöyle: 

Partilerin liderlerinin böyle yanlış anlaşılan durumlardan sonra uyarması gayet doğaldır. Meral Hanım, Hayati Bey’e bir takım uyarılarda bulundu. Bu yerindedir.

"BAHÇELİ DEMEK Kİ PİŞMAN OLMUŞ"

Bütün yazılanları çıkarttık, incelettik. Bütün İYİ Parti Milletvekillerini alkışladı Devlet Bey demek ki o da söylediklerinden pişman olmuş. Siyasette kızgınlık da vardır. İnsanlar bazen kızarlar. Bir arada olmaları kızgınlığının geçtiği anlamına gelmez. Ben Devlet Bey’e kızgınım. Tek adam rejimine verdiği destekten dolayı kızgınım. Daha önce söylediklerini unutarak, tek adama destek vermesi bizim kızgınlık sebebimiz.

"MHP İLE NEREDEYSE AYNI OYU ALDIK BİZ ÜZÜLÜYORUZ AMA ONLAR ZİL TAKIP OYNUYOR"

Bir parti oyları düşmedi diye sevinmek trajikomik bir olay. MHP bizden fazla oy aldı. Onlar zil takıp oynuyorlar. Biz yaklaşık aynı oyu aldık ama çok üzgünüz. MHP oylarının bir bölümü bize geldi. AKP’ye ceza kesecek olan seçmenin oyu MHP’ye gitti. MHP’nin aldığı oy AKP’ye kızgın kesimden. Kutuplaşma oldu. Muharrem İnce ile AKP yarışı gibi lanse ettiler. AKP bakın ‘CHP geliyor’ diye algı yaptı. Bize AKP’den gelen oylar geri döndü. Yarısı AKP’ye gitti, yarısı MHP’ye. İYİ Parti, MHP ile kıyaslanacak bir parti değil. Biz merkezdeki boşluğu doldurmak üzere kurgulanmış bir partiyiz. Her yerden oy alma kabiliyetimiz, konumlandığımız yerden dolayı.

"KUTUPLAŞTIRMA İÇİN HER ŞEYİ YAPTILAR"

Ben partimizi başarılı görüyorum. Bizi halka göstermemek için medyada her şeyi yaptılar. Valiler, belediye başkanları bir sürü zorbalık yaptı.

Kutuplaştırma siyasetiyle, iktidarın şeytanlaştırdığı CHP’nin adayını gösterdi medya. Bütün mitingleri canlı yayınlandı. Bu iktidar partisinin eliyle oluşturuldu. Kutuplaşmada kabul etmeliyim ki çok başarılı oldular. Bu son 15 günde oldu.

Merkeze konumlanmış olan siyasi partiler, o ülkede var olan insanların tüm değerlerini temsil etmesi gerekir.

Biz İYİ Parti’yi kurarken, bir takım kıstaslar koydu Meral Hanım. Dedi ki, 'Kimse gömlek değiştirmeyecek, herkes üstüne İYİ Parti ceketini giyecek' Dolayısıyla partimiz büyük bir buluşma, büyük bir barışmadır.

Hükümet korktu, baskın seçim yaptı. Biraz daha vaktimiz olsa, Erdoğan tekrar seçilemezdi.

Biz uzlaşarak bir araya geldik. Bir parti kurduk. Birinin liderliğini kabul ederek, Meral Hanım’ın genel başkanlığında birleştik.

Bizim Demokratik Türkiye hayalimiz var.

İTTİFAK AÇIKLAMASI

İhale sadece bizde olsaydı, biz Millet İttifak’ını kurmazdık. CHP de sol partilerle kurardı, diye düşünüyorum. Ama olaylar bizi buraya taşıdı. İttifak kurmasaydık, Cumhur İttifakı daha fazla milletvekili alacaktı.

Biz önümüzdeki seçime kendimiz gireceğiz. Ama İl il, ilçe ilçe ortaklaşmalar olur. Öne çıkan adaylar üzerinde birleşim olur. İl ve ilçelere bağlı olarak bu seçimlerde de olacağını düşünüyorum. Ama ittifak olmaz yerel seçimde.

Ülkenin yararına, menfaatine olacak her durumda iktidarın yanında oluruz.

Çıtayı biraz daha yukarıya çıkaracak bir çalışmanın içerisine gireceğiz. Şartlar eşit değil. Belediyeler AKP’nin elinde, her türlü imkanı kullanıyorlar.

 

 

İlgili Haberler