Koray Aydın'dan kurultayla ilgili önemli açıklamalar

Koray Aydın'dan kurultayla ilgili önemli açıklamalar
İYİ Parti'deki kurultay süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, "Bu bir lider çekişmesi değildir, demokrasi örneğidir. Başka aday çıkacağını zannetmiyorum. Tüm teşkilatlarımızla liderimizin arkasındayız" dedi.

Süha ÇARDAKLI / Yeniçağ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Fox TV'de yayınlanan Çalar Saat programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Partideki olağanüstü kurultay kararını değerlendiren Aydın, bir lider yarışının olmayacağını ve bu karar ile güven tazeleneceğini söyledi.

"Tüm kadrolarımızla liderimiz Meral Akşener'in arkasındayız" diyen Aydın, "İdealize olmuş kadrolarla yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Koray Aydın, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın "İYİ Parti'den MHP'ye milletvekilleri geçebilir" sözlerine de değinerek "Rüya görmeye devam etsinler" şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın açıklamaları şöyle:

Afyon'da yapmış olduğumuz 3 günlük kampta bence çok faydalı tartışmalar oldu. Bunların partinin işleyişi açısından olumlu katkılar olduğunu düşünüyorum. Çünkü her seçim çalışması sonrasında diğer partilerde olan 'sonucu incelememek' hareketine karşı olarak böyle bir çalıştay yaptık. 

Seçim sonuçlarının değerlendirilmesi sırasında sonuçlardan memnun olmayan ve çeşitli iddialar ortaya atan arkadaşlarımız da oldu. Bunu da normal karşılamak lazım. Seçim döneminde yapılan eksiklikler hakkında, aday listelerinin hazırlanması ile ilgili kendi görüşlerini beyan eden arkadaşlar oldu. Bunların içerisinde dozajını aşan bir durumla karşılaştık mı? Ben böyle bir durumla karşılaşmadığımızı düşünüyorum. Ama zaman zaman bazı konular üzerinde sürekli konuşmalar yaparak ortamı sıkan durumlarla da karşılaşıldı.

"SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN HADDİNİ AŞAN BAZI AÇIKLAMALAR BU ORTAMA ZEMİN HAZIRLADI"

Genel Başkanımız bu tartışmalardan sonra bir konuşma yaparak, seçimden sonra özellikle sosyal medya üzerinden yapılan açıklamalardan bazılarını kabul edemediğini söyledi. Yazılan yazılar içinde haddini aşan kişiler olduğunu söyledi. Bu tür sosyal medya üzerinden konuşma hastalığına kapılan bir grup türedi. Sosyal medya üzerinden haddini aşan bazı açıklamalar bu ortama zemin hazırladı.

Genel Başkanımız bu kararını verdikten sonra bunun parti içi demokrasinin işletilmesi açısından önemli bir karar olduğunu da düşünüyorum. Ben bu kararın çok önemli olduğunu düşünüyorum çünkü diğer partiler böyle bir tavır takınmıyor. Bu, Türk demokrasisi açısından çok önemli bir adımdır. Bu bakımdan bundan önceki tüm iddialarımıza bağlı kalarak kendisine minnettar olduğumuzu belirtmek isterim.

"SAYIN AKŞENER'İN ÖNÜNDE KİMSE ADAY OLARAK DURAMAZ"

Sayın Genel Başkanımızın 'aday olmayacağım' şeklinde yaptığı açıklama bizde de şaşkınlık yarattı. Ama şunu söylemekte fayda var. Bu kongrede çıkıp aday olabilecek kimse yok. Tüm kadrolarımızla lider etrafında kenetlenmiş durumdayız. Birisi aday olsa bile kimse Sn. Akşener'in önünde duramaz, aday olacak kişi kongrede yeterli oya ulaşamayacaktır, liderimize desteğimiz tamdır. Kimse bu selin önünde duramaz, bu sel onu alıp süpürür.

"BU BİR LİDER ÇEKİŞMESİ DEĞİLDİR"

Biz bir iddia ile ortaya çıktık. Özellikle parti içi demokrasiyi gerçekleştirebilecek bir çalışma yapıldı. 5 milyon insan bu partiye oy verdi. Bu insanlara karşı da sorumluluklarımız var. Bu lider çekişmesi değildir, bir lider yarışması olan durum değildir. Bu, iddiasını ortaya koyarak aldığı sonucu kabul edemeyen liderin bir demokratik çıkış hamlesidir. yeterli yeterli görmeyen ve sorumluluğu üzerine alan, yiğitçe bir anlayış ortaya koyan liderimize sonuna kadar destek veriyoruz.

Kurultay kararı alınacak. Ama biz Sn. Meral Akşener'i yeniden seçerek güven tazeleyeceğiz. Bizim için ikinci yol yok. Ya aday olmazsa diye ikinci bir seçenek yok. Biz parti kadroları olarak liderimizin etrafında kenetlendik. Kongre Eylül ayına kalmaz. Kurultayı Ağustos ayının ortalarında yapacağız.

"İDEALİZE OLMUŞ KADROLARLA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ"

Sayın Akşener ile görüşmedim. 1 gün geçsin, o da kendisine gelsin. Daha sakin bir ortamda kendisiyle konuşabileceğimizi düşünüyoruz. Türkiye'nin İYİ Parti'ye ihtiyacı var bunu biliyoruz. Bizler ne yaptığımızı, ne yapacağımızı biliyoruz. İstifalar olur, bir parti giderken her istasyonda inenler olur, binenler olur. Kendi egolarını tatmin edemeyenler inecek, biz idealize olmuş kadrolarla yolumuza devam edeceğiz.

MHP'Lİ YALÇIN'IN "İYİ PARTİLİLER MHP'YE GEÇEBİLİR" SÖZLERİ

Sayın Semih Yalçın hayal görmeye devam etsin. Öyle bir durum söz konusu bile olmayacak. Çünkü bu partide görev alan arkadaşlarımızın tümü sorumluluklarının farkında. Çalıştayda söz alan arkadaşlarımın çoğu bu partiyi daha büyük yerlere getireceklerinin farkında. Kendilerine göre siyaset yaptıklarını zanneden bu arkadaşlar hayal aleminde gezmeye devam etsinler. Biz üçüncü sınıf bir demokrasi istemiyoruz. Türkiye'nin tek adam rejimine teslim olmasını kabul etmiyoruz, bunu tüm siyasi partiler kabul etse bile biz kabul etmeyeceğiz. 

İlgili Haberler