Koray Aydın'dan önemli açıklamalar: En çok katılım AKP'den

Türk siyasetinde ciddiyeti ve prensipleri ile önemli bir kariyeri olan Koray Aydın ile yeni partinin kuruluş amacını ve siyasi hedeflerini konuştum.

Sorularıma açık ve net yanıtlar veren Aydın, "bizim siluetlerimiz gözüküyor ama bu partiyi kuzeyden güneye, doğudan batıya tüm Türk halkı kuruyor" dedi.

Aydın'ın sorularıma verdiği yanıtlar şöyle:

* Ana hedefleriniz neler?

Liberal, milliyetçi, muhafazakar, sosyal demokrat, sağcı, solcu her ne düşüncede olursa olsun etnik siyaset karşıtı Türk ve Kürt tüm vatandaşlarımızı kucaklayacağız partimizde.

Hedefimiz Türkiye'nin bugün çok ağır boyutlara ulaşmış durumda olan sorunlarını diyalog ile vatandaşlarımız ile ve sivil toplum örgütleri ile el ele barış içinde kavga etmeden çözeceğiz.

*Yeni Parti'yi MHP'ye alternatif olarak mı kuruyorsunuz?

Hayır, Yeni Parti'nin seçmen hedef kitlesi asla sadece MHP tabanı değildir. Bugün mevcut tüm partiler halkın beklentisini karşılamaktan uzaklaşmış durumdalar. Halkın beklentilerini de karşılayamıyorlar.

Demokrasi ve insan hakları askıya alınıyor, kişilik haklarımız ihlal ediliyor. İktidar her geçen gün muhalefetin ve medyanın sesini, eleştirilerini kısıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti hepimizin en kıymetli ortak kazanımımızdır.

Hiç kimse çaresizliğe teslim olmak istemiyor ve her partiden birçok üye ve insan partimize katılmaya geliyor ve "ülkemizin kötüye, daha kötüye gittiğini görüyoruz" diyorlar.

İşte yeni partimize bu yüzden çok büyük bir ilgi var.

* Hangi partilerden katılım var?

Tüm partilerin üyelerinden ve seçmenlerinden oluşan müthiş bir ilgi var ki belki dünyada bir ilk olacak seviyededir. Şunu açıkça vurgulamam gerekir ki en büyük dilimi AKP'den alıyoruz. AKP'yi CHP ve MHP takip ediyor. Ben özellikle şunu vurgulamak istiyorum. Bu yeni partiyi inanın bana, halk kuruyor. Her ne kadar bizlerin silüetleri ön planda görünüyor ise de bu partinin içini Türk halkı dolduruyor, doldurmaya da büyük bir hızla devam ediyor.

* Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP iktidarı tavrı sonucunda Türkiye müttefiki Amerika başta AB üyesi ülkeler ile de kavgalı durumda. Nasıl yorumluyorsunuz?

Maalesef herkesle kavga eden bir Cumhurbaşkanımız var. Türkiye'nin haklı siyasi çıkarları için diyalog en önemli yol olmalı. Çağımız diyalog çağı ki diplomasinin de olmazsa olmaz kuralıdır. Kullandığı üslubu Türkiye Cumhuriyetinin Cumhurbaşkanına yakıştıramıyoruz. Ayrıca bu üslup ve tavrı da Türkiye'ye zarar veriyor. Türkiye demokrasisi ile çağdaş demokratik, laik, sosyal hukuk devleti yapısı ile imrenilerek bakılması gereken bir ülkedir ki yeni parti Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyetin ilkelerine de sahip çıkmak için de gereklidir. İslam ülkelerine örnek olmak ancak Batı'dan da kopmamalıyız, kopamayız. Sonuç olarak Erdoğan'ın siyaset dilinden de şikayetçiyiz.

* Yeni parti için anketler yapıyor musunuz? Kurucular kurulu hakkında bilgi verir misiniz?

Evet, %14-15 ile başlayan anketler henüz partimiz kurulmadan %20'leri aştı. Çok hızlı bir yükseliş trendi yaşanıyor. Toplumun her kesiminden doğudan batıya, kuzeyden güneye Türk halkını temsil edecek kurucularımız olacak.

Türk halkı bu resmi görünce inanıyorum ki ilgi ve destek de zirve yapacak, rekor kıracak. Kaldı ki bu kurucular kurulu resmi yeni partinin tüm il, ilçe ve belde teşkilatlarında da gerçekleştirecek.

Ben teşkilatlanmayı yürütüyorum ve hiçbir beklentisi olmadan göreve talip olan müthiş bir talep patlaması yaşıyorum.

Madem bu partiyi Türk milleti yurdun dört bir yanından katılımı ile kuruyor bizler de halkımıza layık olmak için gece gündüz çalışıyoruz.

* Cumhurbaşkanlığı seçimi için Meral Akşener'in şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Elbette hedefimiz ilk turda %50+1 oy alarak seçilmek. Bugün itibarı ile Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş ve Recep Tayyip Erdoğan olarak 4 adayın adı ön plana çıkıyor. Eğer 2. tura kalacak olursa seçim Akşener ve Erdoğan en çok oyu alan iki aday olarak yarışacaklar ki Meral Akşener kesin olarak kazanacaktır.

* Yeni parti siyasi şemsiyenin neresinde olacaktır?

Merkez sağ ve merkez sol denilen kavramlar ile radikal partiler çöktü. Yolsuzluk ve rüşvet olayları dindar sağ seçmeni çok kızdırıyor. Türkiye'nin içinde bulunduğu aşırı belalardan kurtarmak hedefiyle Türkiye'deki her eğilimi kucaklayan bir parti olacağız.

* Almanya ile Türkiye arasında gerginlik Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini de olumsuz etkiliyor. Dış politikadaki hedefleri neler?

Türkiye ile Almanya'nın sadece ticari değil, siyasi değil çok güçlü akrabalık bağları da vardır. Meral Akşener ile Angela Merkel iki kadın siyasetçi olarak çok iyi anlaşırlar ve el ele hem sorunların çözümünü hem de AB'ye tam üye olmamızı sağlarlar.

* Parti Kuruluş takviminde durum nedir?

Ekim ayı başında tüzük ve parti programı toplantısı için bir otelde kurucularımız ile toplanacağız. Kurucular kurulu tarafından son şekli verilecek ve Türk halkının el ele, yürek yüreğe birlikte kuracağı yeni partinin kuruluşunu da Ekim ayı sonunda tamamlayacağız.

Yazarın Diğer Yazıları