“Körfez’in aptalları!”

“Körfez’in aptalları!”
İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Katar, Suudi Arabistan gibi ülkeleri, Suriye ve Irak’ta yürütülmekte olan vekalet savaşını yaymamaları konusunda uyardı

Hamaney, “Düşmanların bazı Körfez ülkelerinin aptal yetkilileriyle birlikte vekalet savaşlarını İran sınırlarına çekme planı olduğunu” söyleyerek, “Eğer bir şeytanlık yapmaya kalkarlarsa, İran’ın tepkisi çok sert olacaktır” şeklinde ağır bir açıklama yaptı. Hamaney ayrıca, ülkesinin nükleer programı kapsamında askeri tesislerin denetlenmesine izin vermeyeceklerini söyledi. İmam Hüseyin Askeri Akademi’sindeki mezuniyet törenine katılan Hamaney “Nükleer uzmanlarımızla görüşme için izin verilmesi gerektiğini söylüyorlar. Bunun anlamı sorgulamaktır. Yabancıların nükleer teknolojiyi bu noktaya getiren bilim adamları ve milletin aziz evlatlarıyla konuşmalarına izin vermeyeceğim. Müzakereler sırasında yeni aşırı istekler getiriyorlar. Askeri tesislerde denetim yapılmasına izin vermeyeceğimizi söyledik” dedi.

Vekalet Savaşı

Vekalet Savaşı, birbirleriyle doğrudan savaşa girmeyi göze alamayan devletlerin önemli bölgelerdeki güç dengesini kendi lehlerine çevirebilmek amacıyla, birbirleri ile savaşan ya da savaşmaya eğilimli olan güçlere destek vererek o bölgelere hakim olma çabası şeklinde tanımlanabilir.