Korona virüsle mücadelede yeni dönem, tüm yerlerde zorunlu olacak

Korona virüsle mücadelede yeni dönem, tüm yerlerde zorunlu olacak
Korona virüsle mücadele kapsamında getirilen takip sistemi HES önümüzdeki günlerde giderek yaygınlaşacak. Uzmanların belirttiğine göre, bu sistem bir süre sonra otomatik olarak işleyecek, bankalar, hastaneler, sigorta, tapu gibi tüm kurumları bunları zorunlu olarak isteyecek.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre, korona virüsle mücadelede takip sistemi olarak kullanılan HES (Hayat Eve Sığar) uygulamasının önümüzdeki günlerde giderek yaygınlaşması bekleniyor. Kurumlarla ilişkisi olan kişilerin, hastalıkla ilgili yaşadığı bir gelişme anında sisteme düşüyor ve kırmıza koda geçiyor.

ZORUNLU OLARAK İSTEYECEKLER

Uzmanlar, hastaneler başta olmak üzere, kamu ve özel işyerlerinin de çalışma güvenliği açısından bir süre sonra HES kodunu zorunlu olarak uygulayacaklarını, böylece denetimin sağlanacağını belirtiyorlar. Sağlık Bakanlığı ve hükümette yapılan toplantılarda da, HES kodu zorunluluğu olan alanların arttırılması yönünde önerilerin gündeme geldiği belirtiliyor.

YERİNDE BULAŞ DÖNEMİ

Pandemiyle ilgili olarak son iki hafta içerisinde yapılan toplantılarda ise yaz göçünün tamamlandığı, bundan sonra vakaların yerinde bulaş olarak nitelendirileceği ifade ediliyor. Buna göre, İstanbul ve Marmara Bölgesi’ndeki gelişmelerin bu hafta da izlenmesi gerekiyor. Bu bölgeye dışarıdan gelenlerin etkisi bu hafta görülecek. Ancak, alınan önlemler nedeniyle artışın kademeli olacağı, hızla yükselişler beklenmediği öne sürülüyor.