Prof. Dr. Sönmez başına gelen ibretlik olayı paylaştı

Prof. Dr. Sönmez başına gelen ibretlik olayı paylaştı
Koronavirüs can almaya devam ediyor... Vatandaşlar sosyal mesafe ve maske kullanımına özen gösteriyor. Prof. Dr. Güner Sönmez kullandığı maskeyi yere atan kadını uyardığı için aldığı tepkiyi anlattı. İşte ayrıntılar...

Koronavirüs salgının ardından maske ve eldiven kullanımı artarken, kullanılmış birçok maske ve eldivenin sokaklara, en çok toplu taşıma araçlarının bulunduğu duraklara, asansörlere atılması, toplum sağlığı içi tehlike yaratmaya devam ediyor.

Son 24 saatte 359 bin 560 Kovid-19 testi yapıldı, 28 bin 662 kişinin testi pozitif çıktı, 196 kişi yaşamını yitirdi, iyileşenlerin sayısı ise 28 bin 859 oldu. 

Prof Dr Güner Sönmez kullandığı maskeyi yere atan kadının kendisine verdiği tepkiyi anlatarak; insanların birbirlerine karşı duydukları saygıyı kaybettiğine vurgu yaptı. 

İşte o paylaşım;

"Hastane asansöründe iyi giyimli bir kadının eski maskesini yere attığını görüp ikaz ettim. “Ne olacak ki, zaten biri temizlemeyecek mi” diye tersledi. Hz Ali’nin sözü geldi aklıma; Hiçbir süs, edep kadar güzel değildir. 
Bir anda bu kadın, dünyanın en çirkin insanı göründü gözüme"

 

 

 

İlgili Haberler