Göcek'te korsan tur uyarısı yapıldı

Göcek'te korsan tur uyarısı yapıldı
Muğla'nın Fethiye ilçesinin turistik mahallesi Göcek'te yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi odağı olan tekne turları için uyarı yapıldı. Vatandaşların lisanssız, faturasız ve sigortasız olarak tur düzenleyen 'korsan' yatçılardan uzak durmaları tavsiye edildi.

Buraya gelenlerin mağduriyet yaşamalarını istemiyoruz

DHA''da yer alan habere göre, korona virüs salgını nedeniyle izole tatil yapmak isteyenler, Göcek''i de tercih ediyor. Tatil noktalarında farklı koylarda denize girmek isteyenler. tekne turlarına hücum ederken, uyarılar da peş peşe geldi.

''KORSAN YAT'' UYARISI

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisi, belgesiz hizmet veren korsan motoryatların da ortaya çıkmasına yol açtı. Göcek Mavi Yeşil Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Salgıncı, kurumlar ile ortak hareket edilmesi durumunda korsanların bölgede barınamayacağını söyledi.

SON DÖNEMDE İYİCE ARTTI

Birbirine yakın, çok sayıda doğa harikası koy bulunan Göcek''te kara yoluyla ulaşımın olmadığı koylara, turizm sezonu boyunca binlerce kişi yatlarla ziyaret ediyor. Ancak son dönemde lisanssız, faturasız ve sigortasız olarak tur düzenleyen ''korsan'' yatçılar sektörün önemli sorunu haline geldi.

"BURAYA GELENLERİN MAĞDURİYET YAŞAMALARINI İSTEMİYORUZ"

Göcek Mavi Yeşil Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Salgıncı, bölgelerinde belgesiz çalışan çok sayıda motoryatın bulunduğu belirterek, buna karşı ortak mücadele verilmesi gerektiğini söyledi. Salgıncı, "Müşterilerimize düşük fiyat vererek pazarımızı bölüyorlar. Kurumlar ile iş birliği içinde ortak hareket edersek korsan tekneleri barındırmayız. Teknelerimizin Deniz Ticaret Odası''na kayıtları var. Şirket teknelerimizin de TÜRSAB belgeleri bulunuyor. Tura çıkacak olan ya da izole tatil yapmak isteyenler mutlaka kiraladıkları yatların belgelerini sorgulasınlar. Buraya gelenlerin mağduriyet yaşamalarını istemiyoruz" diye konuştu.