Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Kosova'dan Anadolu'ya

Sevgili Okuyucum,

Kısa bir zaman önce değerli dostum Erdoğan Aslıyüce, Adım Adım Türkiye serisinin 16. kitabı olan "Kosova'dan Anadolu'ya Şuralar"ı bana gönderdi. 

Erdoğan Aslıyüce, gençlik yıllarımdan beri tanıdığım değerli bir dostum.  O, üstün yetenekli, çalışkan bir gönül insanı. Devletine,milletine ve insanlığa aşkla bağlı çağdaş bir derviş...

Şimdi Aslıyüce'yi tanıyalım…

1946 yılında Kırıkkale'nin Delice ilçesinin Büyükyağlı kasabasında doğdu. İlk okula köyünde başlayıp Kırıkkale Atatürk İlköğretim Okulu'nda bitirdi. Ortaokulu Kırıkkale'de tamamladı. Liseyi Konya Karatay Lisesi'nde dışarıdan bitirdi.

   1972 yılında gönüldaşları ile birlikte "Dur Yolcu" gazetesini çıkardı.

   1980'de arkadaşlarıyla Konya'da "Konevi" dergisini bastı.

   1 Mart 1993'te "Hoca Ahmet Yesevi"  vakfını kurdu.

Küçük Ayasofya semtindeki Hüseyinağa Medresesi'nin Bakanlar Kurulu aracılığı ile vakfa tahsilini sağladıktan sonra burayı restore edip "Hoca Ahmet Yesevi Vakfı Kültür Merkezi" yaptı.

1994'te "Yesevi Yayıncılık" şirketini kurdu.

Efendim, Erdoğan Aslıyüce, Yesevî Yayıncılığın sahibi olmasının dışında, çok üretken bir yazarımız. İnanılması gerçekten zor ama görkemli olarak tam 47 kitap yayımladı!

Aylık bir dergiyi yönetmesi ve yayımladığı kitaplar dışında bir seyyah olarak da tüm dünyayı gezdi!

Şimdi bu eserlerden biri olan 400 sayfalık "Kosova'dan Anadolu'ya Şuralar" eserini tanıyalım.

 Kitap 8 ana bölümden oluşuyor. Kosova'dan başlayıp sonrasında ise Aydınlar Ocağı'nın 40-46.  şûralarının yapıldığı Adana, Manisa,Iğdır, Maltepe, Sivas, Samsun, ve Ankara şehirlerini anlatıyor.

Söz gelimi 233. sayfada Aslıyüce, Manisa'yı anlatırken, "Tek Kurşun Attırmadan Manisa'yı Yunan'a Teslim Eden Saruhan Mutasarrıfı Giritli Hüseyin Hüsnü" başlığı altında bu hainin yaptıklarından da bahsediyor…

Sevgili Yazar, Erdoğan Aslıyüce'yi bu görkemli çalışmasından dolayı kutluyorum. Okuyucularım bu kitaba Yesevî Yayıncılığın 0212 638 50 12 telefonundan veya yesevidergisi@gmail.com adresinden ulaşabilirler.

 

Bizim son sözümüz Sn. Aslıyüce'nin ön sözü olsun…

"Fikir ve namusuna sadık kalarak olaylara Türk gözüyle baktığım halde, bağnazlığa kapılmadan, hodbinlik yapmadan mensup olmaktan şeref duyduğum Türk milletinin bir ferdi olmaktan kendimi bahtiyar sayıyorum."

  "Adım adım Türkiye Serisinin 17. kitabında görüşmek üzere…"

   Esen kalın Efendim.

Yazarın Diğer Yazıları