Köyceğiz eyleminin emri katil Karayılan'dan...

Muğla Köyceğiz'de 5  PKK'lı teröristin öldürülmesi ile ilgili operasyonun ardından oldukça önemli hayati bilgilere ulaşılıyor...

Kısa bir hatırlatma yapalım:

 Muğla Jandarma Komando Taburu'nca 5 Ekim Perşembe günü Toparlar Şelalesi yakınlarında PKK'lı bir grup terörist tespit edilerek, bölgeye operasyon düzenlenmişti. Çıkan çatışmada PKK'lı 5 terörist, ölü ele geçirilmişti. Operasyon sırasında 2 terörist, kaçarken, bunlardan biri, 9 Ekim Pazartesi günü Köyceğiz'in Köyiçi Mahallesi'ndeki bir portakal bahçesinde pimini çektiği el bombasının üzerine yatarak, kendisini imha etmişti. Daha sonra 'Reşit' kod adlı firari terörist, Serbest Şenlik,  polis ekiplerince Dalaman Cumhuriyet Meydanı yakınlarında  kendisine yardım ve yataklı eden bir kişi ile birlikte kıskıvrak yakalanmıştı.

Kahraman güvenlik güçlerimizin başarılı operasyonun ardından soruşturma büyük bir titizlikle devam ediyor. Olayla ilgili  kahpelerden ve onlarla yardım ve  yataklık edenlerden  de yakalanmayan  kalmadı. Sorguları tamamlanmak üzere. Operasyonun hemen sıcağında elde edilen bilgilerde teröristlerin Suriye Lazkiye'den bir gemi ile Ege'deki uluslararası karasularında hareket ederek Seydikemer'e indikleri ortaya çıkmıştı. Geminin  Suriyeli kaptanı sorgusunda, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığını,bu işten para kazandığını.gemiye bindirip Türkiye'ye getirdiklerinin terörist olduğunu bilmediğini,para için bu işi kabul ettiğini ve Seydikemer'e kadar teröristleri gemiye bindirilenlerin verdiği özel GPS sistemi ile geldiğini ve çok kolay ulaştığını itiraf etti.

Ölü ve sağ olarak yakalan  teröristler ile birlikte M-16 tüfekleri ve Glock marka tabancılar ele geçirildi. Soruşturmayı yürüten güvenlik birimleri, bu silahların sadece PKK'nın lider kadrosuna verildiğine dikkat çekti. Teröristlerin kimlik incelemelerinden sonra  örgüte, 1993, 1996 yıllarda katıldıkları ve profesyonel kadroların arasından seçildiği tespit edildi.Kahpelerin sorgulanmasında sansasyonel eylemler için Muğla'ya geldikleri ve ilk planladıkları eylemin, Cumhurbaşkanına  darbe girişimi gecesi suikast girişiminde bulunan sanıkların yargılandığı, duruşma salonuna dönüştürülen Muğla Ticaret Odası Konferans Salonu'na canlı bomba saldırısı düzenlemek olduğu ortaya çıktı.

Sağ yakalan Serbest Şenlik isimli terörist,güvenlik güçlerine verdiği ifadede, "özel olarak Murat Karayılan tarafından seçildik. Emirleri Kuzey Irak'ta bizzat Murat Karayılan'dan aldık ve Türkiye'ye gönderildik" itirafında bulundu. Teröristin ifadesinde, Karayılan'ın Türkiye'de açılım yapamadıkları ve grupları olmadığı tek yerin Ege olduğunu belirtmesi dikkat çekti. PKK'lı terörist ve yardım yatakçıklarının verdiği ifadelerden sonra ulaşılan bilgiler şöyle:

*Bölücü terör örgütü, Köyceğiz'in intikamını almak için harekete geçecek. Polis ve Jandarmaya yönelik eylemler olabilir.

*Terör örgütünün Ege'den sızma  girişimleri devam edecek ve tekrar denemelerde bulunacaklar. Bölücüler Ege'deki adaları Yunanistan'ın desteği ile lojistik üs olarak kullanıyorlar.

* Bölücü terör örgütü uyguladığı yeni konsepde turizmi baltalamak ve eylem alanını genişletmek için özellikle Ege'yi seçti.

*Ege'deki bazı eğlence sektörü merkezlerinden ve inşaat firması sahiplerinden PKK'ya maddi yardım gidiyor.

*Muğla Üniversitesinde önemli miktarda PKK sempatizanı var. Örgüte buradan da yardım ve yataklı sağlanıyor.

Teröristlerin ifadeleri ve güvenlik birimlerimizin tahkikatları sonucu maalesef gerçekler gün ışığı gibi ortada.

Kahpenin verdiği ifadeden, ele kanlı katil çetesinin ele başı  Murat Karayılan'ın hala Kuzey Irak'ta faaliyet gösterdiği ve çapulcu başının himayesi altında olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Aklıma yine   geliverdi!.. "megri megri".. AKP kongresinde Barzani için atılan "Türkiye seninle guru duyuyor" sloganları.. Çapulcuların PKK'ya yardım için Türk topraklarından Ayn-el Arab'a geçirilişleri... Kebap, künefe servisleri..

Atalar boşa dememiş, "besle kargayı oysun gözünü" diye..

Oslo'da başladı bu hikaye, çözüm sürecinde semirdi, Diyarbakır meydanında bebek katili  Öcalan'ın mektupları ile yapılan kutlamalarda tavan yaptı.

Ege Yunan gölü oldu!.. Karayılan, Lazkiye'den şerefsizleri gemiye bindirtiyor Muğla'ya kadar ellerini kollarını sallayarak rahatlıkla geliyorlar..

Ege'de karşı karıya kaldığımız tehlike apaçık ortada. YÖK'e ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na büyük iş düşüyor. Köyeceğiz'deki çatışmada, şükürler olsun ki şehit vermedik. Yaralanan tabur komutanı  kahraman Binbaşımız Yavuz Oruç ikince kez ameliyat geçirdi ve hastanede yatıyor.

Daha ne diyeyim ki!..

Yazarın Diğer Yazıları