Köylü: Yayın yasağı başvurusu bizden

Köylü: Yayın yasağı başvurusu bizden
4 eski bakanla ilgili yayın yasasağı için Kılıçdaroğlu Çiçek'i suçladı. Soruşturma Komisyonu başkanı Hakkı Köylü ise "Sorumluluk bizde" dedi.

Köylü: Yayın yasağı başvurusu bizden

Kılıçdaroğlu, yolsuzluk iddiaları üzerine kurulan komisyon çalışmalarına getirilen yayın yasağı için Çiçek’e, “Kimlere arka ç›k›yorsun” diye seslendi. Çiçek, buna jet açıklamayla, “Yalan” diye yanıt verdi. AKP Milletvekili Hakkı Köylü de, “Bunun gizlisi, saklısı yok. Başvuruyu biz yaptık. Mahkeme kabul etti” diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yayın yasağı konusunda suçladığı TBMM Başkanı Cemil Çiçek’ten yalanlama gelirken, başvurunun Komisyon Başkanı Hakkı Köylü tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını yurt dışında öğrendiğini ifade eden Çiçek, “Kılıçdaroğlu’nun ifadesi son derece yakışıksız ve yalandır. CHP içerisinde çok değerli hukukçular bulunmaktadır. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu konuda mahkemeye nasıl başvuru yapılabileceğini onlardan öğrenebilir ve Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı olarak açıklama yapıp TBMM Başkanı’nı zan altında bırakmadan önce gerekli inceleme ve bilgilendirmeyi yapabilirdi. Sayın Kılıçdaroğlu, yaptığı bu açıklamayla TBMM Başkanı ve TBMM Başkanlığı’na karşı saygısız bir tavır sergilemiştir” dedi. Soruşturma Komisyonu Başkanı AKP Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ise, “Bunun gizlisi saklısı yok. Başvuruyu biz yaptık. Sorumluluk bize aittir” dedi. Köylü, mahkemeden yayın yasağı talep ettiklerini, mahkemenin de bu talebi yerinde görerek, yayın yasağı kararı aldığını söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, yayın yasağının kaldırılması için avukatı vasıtasıyla bir üst mahkeme olan Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak, yayın yasağının kaldırılmasını talep etti.