Koza İpek Holding’in yöneticileri adliyede!

Koza İpek Holding’in yöneticileri adliyede!
Terör örgütüne finans desteği sağladığı iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, bünyesinde medya kuruluşlarının da bulunduğu Koza İpek Holding’in 23 şirketle birlikte Ankara Yenimahalle’deki yönetim binasında başlayan aramalar, dün sabaha kadar sürdü

Sabaha kadar operasyon!

Gözaltına alınan üst düzey 7 yönetici  sevk edildikleri adliyede serbest bırakıldı.

 

Koza İpek Holding’in yöneticileri adliyede!

Terör örgütüne finans desteği sağladığı iddiasıyla Koza İpek Holding’in 23 şirketine yapılan baskınlarda gözaltına alınan üst düzey yönetici 7 kişi adliyeye sevk edildi.

Fethullahçı Terör Örgütü’ne finans desteği sağladığı iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında önceki gün, bünyesinde medya kuruluşlarının da bulunduğu Koza İpek Holding’in 23 şirketle birlikte Ankara Yenimahalle’deki yönetim binasında başlayan aramalar, dün sabaha kadar sürdü. Aramalarda el konulan evrak ve bilgisayarlar sabah saat 05.00 sıralarında incelenmek üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 7. Sulh Ceza Hakimliği’nin aldığı karar doğrultusunda gerçekleştirilen aramalar sırasında gözaltına alınan Koza İpek Holding’in üst düzey yöneticisi Burak S., Genel Müdür İsmet S., Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fikret S., Finans Müdürü Mahir Ş., Muhasebe Müdürü Selim E., Koza Altın İşletmeleri A.Ş’nin Genel Müdürü Hüseyin E. ve Muhasebe Sorumlusu Özlem Ö., Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde alınan ifadelerinin ardından sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılar, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Bilgisayarlarda inceleme

Bu arada, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı ile Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden uzman polislerin, el konulan bilgisayarlar ile internet sunucularında yaptıkları incelemeler de devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu, şüpheli Hamdi Akın İpek hakkında, Fethullahçı Terör Örgütü yöneticisi, terörizmin finansmanı, zimmet, terör örgütünün propagandasını yapmak suçlarından soruşturma başlatmıştı. Başsavcılık, Koza İpek Grubu şirketlerinin, “Bank Asya ve bazı bankalar vasıtasıyla Bahreyn, Malta ve Kıbrıs’taki kendi hesaplarına transfer ettikleri 7 milyar 40 milyon doların, şirketlerin yasal faaliyetleri neticesinde kazanılan paralar olup olmadığının, bu paraların hangi amaçla yurtdışı hesaplarına gönderildiğinin, bu transferlere ilişkin bilgiler ve tüm bu transferlerin şüpheli işlem olarak Mali Suçları Araştırma Kurulu’na (MASAK) bildirilip bildirilmediğinin” tespiti amacıyla arama yapılmasını istemişti.

Akın İpek İngiltere’de

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek, operasyondan iki gün önce İngiltere’ye gitmişti. İpek, 30 Ağustos Pazar günü sabah 08.30’da Esenboğa Havalimanı’ndan kalkan kendisine ait özel uçakla Türkiye’den ayrılmıştı. İpek’in, içinde mürettebat ve kendisi dışında kimsenin bulunmadığı, TC-IPK tescilli, 14 kişilik Gulf stream 450 tipi özel jet uçakla Türkiye’den ayrıldığı, Londra’daki Luton Havaalanı’na inen özel jetin aynı gün saat 17.00 sıralarında dönüş yaparak Esenboğa Havaalanı’ndaki hangarda yerini aldığı öğrenildi.

 

7 kat yerin altına inseler bir hatasını bulamazlar

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in annesi Melek İpek, polisin yaptığı aramalar sonucunda oğlunun bir hatasının bulunamayacağını savunarak, “İki kardeş kavga ediyor gibi geliyor bana ve ben üzgünüm” dedi. Melek İpek, bilgisayarlardan imaj alma faaliyetlerinin devam ettiği holdingin merkez binasına geldi. İpek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Akın İpek’in kaçmadığını öne sürerek, “Akın Bey İngiltere’ye kaçmaz, kaçmadı, kaçmayacak. Çünkü kaçmasını gerektirecek hiçbir şey yok” dedi. Anne İpek, şunları söyledi:

Ekmeğimizi paylaştık

“Akın Bey’in 7 kat yerin altına inseler, gökyüzüne çıksalar bir hatasını bulamazlar, bulamayacaklar da. Bu gelip geçici bir dönem. Bunun hakkında şu anda çok şey söylenebilir ama söylemiyorum. Bunu yaptıranlar da benim düşmanım değil. İşin en acısı o. İki kardeş kavga ediyor gibi geliyor bana ve ben üzgünüm. Benim oğlum asla ve asla hiçbir hata yapmamıştır, Allah’ın izniyle de yapmayacaktır. Bugüne kadar aile olarak yaptığımız tek şey, ekmeğimizi paylaştık, karıncayı incitmedik, hiç ayrım yapmadan tüm insanlara yardımcı olduk ve bundan sonra da hayatımın sonuna kadar aynı şekilde devam edeceğim. Hiç kimse bizi yolumuzdan çeviremeyecek. Bunları esefle kınıyorum, ayıplıyorum. Bu yazılanlar, çizilenler, anlatılanlar var ya bize yakışmadı, yapışmayacak da. Sivrisineğin vızıltısı kadar da benim üzerimde tesiri yok.” Bu arada Koza İpek Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek’in Çankaya Gaziosmanpaşa’daki evinde önceki gün sabah saatlerinde başlatılan arama faaliyetinin dün sabaha karşı bittiği öğrenildi.                                                   

Ertuğrul Subaşı (AA)