Kral Selman, Pompeo ile görüştü

Kral Selman, Pompeo ile görüştü
ABD, Dışişleri Bakanı Pompeo, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili görüşmek için geldiği Suudi Arabistan’da, Kral Selman ile görüşme gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolmasıyla alakalı görüşmeler yapmak üzere ülkesini ziyaret eden ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu kabul etti.

Suudi Arabistan'ın El-Arabiyye kanalında yer alan habere göre, Kral Selman başkent Riyad'daki Yemame Sarayı'nda ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir araya geldi.

Görüşmenin ayrıntılarına ilişkin bilgi verilmedi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan haberde, Kral Selman ile Pompeo'nun ikili ilişkiler ve bölgedeki gelişmeleri görüştüğü aktarılırken, Kaşıkçı olayına değinilmedi.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: KAŞIKÇI MESELESİ GÜNDEME GELDİ

Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı, Suudi basınındaki haberlerin aksine Pompeo'nun Kaşıkçı meselesini gündeme getirdiğini duyurdu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert tarafından yapılan açıklamada, Pompeo'nun, Kaşıkçı'nın kaybolmasına ilişkin temasları kapsamında Kral Selman ve Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ile görüştüğü bildirildi.

Açıklamada, Pompeo'nun Cubeyr ile görüşmesinde Kaşıkçı meselesiyle ilgili endişesini dile getirdiği kaydedildi.

Pompeo'nun Kral Selman ile görüşmesinde Kaşıkçı'nın akıbetiyle ilgili şeffaf, kapsamlı ve zamanında yürütülen soruşturmayı destekleme konusunda Kral Selman'ın verdiği taahhüt için teşekkür ettiği bildirildi.

Açıklamada, görüşmede ayrıca bölgesel ve ikili ilişkilerin ele alındığı ifade edildi.

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde de yazılar yazan Cemal Kaşıkçı'dan, resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğuna girdiği 2 Ekim Salı gününden beri haber alınamıyor.