Kredi kartı ile taksitli alışveriş yapanlar dikkat 'Geri sayım başladı'

Kredi kartı ile taksitli alışveriş yapanlar dikkat 'Geri sayım başladı'
Kredi kartı ile taksitli alışveriş yapanlara kritik uyarı geldi. Prof. Dr. Şenol Babuşcu, son günler diyerek milyonlarca vatandaşa tarih verdi.

Enflasyonla mücadelede en somut adımların atıldığı dönem yaşanırken kararlar da peş peşe açıklanmaya devam ediyor. Bu kapsamda kredi kartları adımın en önemli ayağını oluşturuyor. Bu dönemde kredi kartı harcamalarının hızlı artışını kontrol altına almak için çeşitli önlemler alınmaya başlandı.

Son zamanlarda kredi kartı nakit avans işlemlerinde taksit sayılarının azaltıldığı ve buna ek olarak nakit avans işlemleri ile kredili mevduat hesaplarında uygulanan faiz oranlarının artırıldığı gözlemlendi. Bu değişikliklerle birlikte, nakit avans işlemleri ve kredili mevduat hesapları için geçerli olan aylık maksimum akdi faiz oranı, %4.42'den %5'e yükseltildi.

“SON GÜNLER”

Eski Ziraat Bankası genel müdür yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabı üzerinden 31 Mart yerel seçimlerini işaret ederek kredi kartı ile taksitli alışveriş yapanlara kötü haberi verdi. Babuşçu, milyonlarca vatandaşı uyararak “Kredi kartı ile taksitli alışveriş yapmak için son günler... İhtiyacınız varsa Nisan ayından önce alışverişinizi gerçekleştirin” tavsiyesinde bulundu.

ekran-goruntusu-2024-03-20-133358.png

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.