Arınç ve Gökçek için savcılık soruşturması

Arınç ve Gökçek için savcılık soruşturması
Başsavcılık, Bülent Arınç ve Melih Gökçek’i “görevi kötüye kullanma, suçu gizleme ve zimmet”ten incelemeye aldı

“Parsel parsel satış” itirafına yargı el koydu!..

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, birbiri ardına gelen suç duyurularında eğer iddia edilen suç unsuruna rastlarsa, Melih Gökçek için İçişleri Bakanlığı’ndan izin istenecek. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç için ise dokunulmazlığı nedeniyle fezleke düzenlenerek TBMM’ye gönderilecek.
ArInç’ın, “Ankara’yı parsel parsel sattı” açıklaması üzerine CHP’li Atilla Kart, Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve bazı vatandaşlar, iddiaları delil gösterip Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundular. Şikayetçiler, “Parsel parsel hesabını verecekler” ifadesini kullandı.

Haber: Fatih Erboz

Başsavcılık, yapılan suç duyuruları üzerine “Gökçek, Ankara’yı parsel parsel sattı” diyen Bülent Arınç ile Melih Gökçek hakkında “görevi kötüye kullanma, suçu gizleme ve zimmet”ten soruşturma başlattı.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında, ardı ardına yapılan suç duyuruları sonrasında soruşturma başlattı. Arınç, Gökçek için “Ankara’yı parsel parsel sattı” demişti. Arınç’ın ’görevi kötüye kullanma’ve ’suçu gizleme’suçlarını işlediği iddia edildi. Gökçek’in ise ’zimmet’ve ’görevi kötüye kullanma’suçunu işlediği öne sürüldü. Eğer savcılık inceleme sonunda suç unsuruna rastlarsa, Gökçek için İçişleri Bakanlığı’ndan izin istenecek. Bülent Arınç için ise dokunulmazlığı nedeniyle fezleke düzenlenerek Meclis’e gönderilecek. Arınç’ın sözleri üzerine CHP, Mimarlar Odası Ankara Şubesi ve bazı vatandaşlar, iddiaları delil gösterip Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda Arınç’ın iddialarını hatırlatan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, şunları söyledi: 

Gereğini yapmalıydı
“Esasen, bu haksız çıkar ilişkilerinin varlığı, uzun zamandan beri kamuoyunda ve TBMM’de dile getirilmektedir. Ancak, yargı mekanizmasının iktidar eliyle çalışmasının engellenmesi, bu yöndeki iddiaların bihakkın tahkikini bu güne kadar engellemiştir. Doğmuş olan çatışma, bu yönüyle bizi ilgilendirmemektedir. Ancak, bu çatışma kişisel ve özel nitelikte bir çatışma sınırları içinde kalan herhangi bir olay niteliğinde değildir. Bu çatışmanın kamusal boyutlarıyla ve suç ilişkileriyle çok önemli sonuçları vardır. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın konumu ve görevi sebebiyle Melih Gökçek’in suç ilişkileri ve suiistimalleri hakkında bilgi sahibi olduğu anlaşılmaktadır. Bir kamu görevlisi ve siyaset adamı, bu bilgi ve delilleri kendi uhdesinde muhafaza edemez. Şimdiye kadar bu suç ilişkileri hakkında idari ve adli gereğini başlatmalıydı.” 

Artık ihtilaf başladı
Hükümetin bu suç ve çıkar ilişkileri hakkında bilgi sahibi olmamasının söz konusu olamayacağını belirten Kart, bu çıkar ilişkilerinin öteden beri iktidar tarafından himaye edildiğini, işbirliğiyle gerçekleştirildiğini savundu. “Şimdiye kadar çıkar işbirliği ve paylaşımda bir ihtilaf yoktu. Artık ihtilaf başlamıştır” diyen Kart, şöyle devam etti: “Hükümet, 10-12 yıl içinde hem yerel yönetimlerde ve hem de merkezi yönetim aracılığıyla onlarca, yüzlerce Melih Gökçek yaratmıştır. Bunun bulguları mevcuttur. Bu bulgulara rağmen, AKP döneminde idari ve adli süreçler bihakkın çalışmamıştır, çalıştırılmamıştır. Sözü edilen bu olgu, en üst düzeyde yetkili konumda olan Bülent Arınç tarafından kabul ve itiraf edilmiştir.”