Kripto parada sıcak ve soğuk cüzdan nedir? İşte aralarındaki temel fark...

Kripto parada sıcak ve soğuk cüzdan nedir? İşte aralarındaki temel fark...
Kripto paraları saklamak için çeşitli seçenekler bulunuyor. Bunlar sıcak cüzdan ve soğuk cüzdan olarak ikiye ayrılıyor. Çoğu kullanıcı bilmese de soğuk ve sıcak olarak adlandırılan bu cüzdanlar arasında önemli farklar var. İşte detaylar...

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Kripto para cüzdanı, kripto para birimlerini saklamak için kullanılan bir uygulama veya cihazdır. Geleneksel bir cüzdanın aksine, bir kripto cüzdanı madeni paralar yerine kripto paraları içerir. Buraya konulan kripto paralar bir blok zincirinde kalır ve ancak özel bir şifre ile erişim mümkün olur.

SICAK CÜZDAN NEDİR?

“Sıcak cüzdan” terimi, internete bağlı olan cüzdanlar için kullanılır. Bu cüzdanlar bir tarayıcı uzantısı, mobil uygulama veya masaüstü uygulaması olabilir. Sıcak cüzdanlar hızlı işlemler için oldukça uygundur. Ancak, internete bağlı oldukları için bu cihaz ve uygulamalar her zaman bir güvenlik riski oluşturur. Bilgisayar korsanlarının da birinci hedefi genellikle sıcak cüzdanlardır.

Diğer yandan ise çevrim içi yapıları sayesinde sıcak cüzdanlar kullanıcısına birçok kolaylık sağlar. İnternet erişimi olan her yerde bu cüzdanlara erişmek ve işlem yapmak mümkün oluyor. Bu yüzden sıcak cüzdanlar üzerinden işlemler çok daha pratik şekilde halledilebilir.

SOĞUK CÜZDAN NEDİR?

Sıcak cüzdanların tersine soğuk cüzdanlar ise internet bağlantısına sahip değildir. Çevrim dışı bu cüzdanlar özellikle güvenlik konusunda öne çıkıyor. Soğuk cüzdanlar kripto paraları siber saldırılara karşı korumanın en iyi yoludur.

USB bellek benzeri fiziksel cihazlar olan soğuk cüzdanlar, özellikle büyük yatırımcılar tarafından çokça kullanılır hâle gelmiş durumda. Ancak, sürekli internete bağlı olmadıkları için kullanımlarının sıcak cüzdanlara karşı daha az pratik olduğunu da söyleyebiliriz.

İlgili Haberler