Küfürcü kadın partili hakkında yeni gelişme

Küfürcü kadın partili hakkında yeni gelişme
Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanan mücadeleden sonra Trabzon'a küfür eden CHP Isparta Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç görevden alınarak, disipline sevk edildi.

Küfürcü kadın partili hakkında flaş gelişme

CHP Isparta Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç, önceki gün oynanan Fenerbahçe- Trabzonspor maçının ardından sosyal medya hesabından Trabzon kentine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunmuştu. 

CHP Trabzon Miletvekili Ahmet Kaya, Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması nedeniyle Trabzon’a hakaret eden CHP’li İlayda Kılınç’ın partiden ihraç edilmesi yönünde harekete geçildiğini duyurdu.

CHP Isparta İl Başkanı Hikmet Yalım Halıcı da söz konusu paylaşımı nedeniyle İlayda Kılınç’ın görevinden alındığını ve disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı.

Halıcı, açıklamaların partileriyle uzaktan yakından alakası olmadığını belirtti. Olay sonrası İl Yönetim Kurulunu topladıklarını vurgulayan Hikmet Yalım Halıcı, şöyle konuştu:

“Toplantı tutanağının ikinci gündem maddesi olarak görüşülen İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı İlayda Kılınç’ın gençlik kollarındaki yöneticiliği düşürüldü. Kesin ihraç talebiyle de il disiplin kuruluna sevkine oy birliğiyle karar vermiş bulunuyoruz. Bizler her zaman sevgi ve saygı dilini benimseyen, siyasette de sporda da bu çirkin üslubu hiçbir zaman kabul etmeyen insanlarız. Dolayısıyla bu paylaşımın Cumhuriyet Halk Partisinin tüzel kişiliğiyle yakından uzaktan alakası yoktur.

Bu arkadaşımız kendince fanatik duygularla maçtan önce bu paylaşımı yapmıştır. Fakat kendisini CHP’de bir görev üstlendiği için biz üzerimize düşen vazifeyi gerçekleştirerek partimizle olan ilişkisini kesmek adına il disiplin kuruluna sevk ettik. Bu vesileyle tekrar tüm Trabzonlulardan özür diliyoruz. Böyle bir şeyin yaşanmasını hiç istemezdik. Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı olarak tekrarı olmayacağının sözünü veriyorum.

Öte yandan Kılınç, sosyal medya hesaplarını kapatarak, kullandığı ifadeler nedeniyle özür dilediğini söylemişti.