Kuklalar üzerinden hakimiyet kavgası

Kuklalar üzerinden hakimiyet kavgası
Orta doğu’nun parçalanmasında taşeronluk görevi verilen PKK ile KDP, Sincar’ın hakimiyeti için post kavgasına girişti. Taraflar birbirlerini alçaklıkla suçluyor

Kuklalar çarpışıyor

Peşmergelerle, PKK uluslararası güçlerin talimatı doğrultusunda bölgenin yeniden dizaynı için karşı karşıya geldi. Barzani ve Kalkan sert sözlerle birbirlerini hedef aldıIrak’ın kuzeyindeki kukla yönetim ile, dış güçlerin diğer kuklası terör örgütü PKK arasında kavga başladı. Bölgede kendi  hakimiyetini kurmak isteyen güçlerin KDP ile PKK’yı karşı karşıya getirerek başlattığı çatışma PKK’nın Kandil’deki elebaşılarından Duran Kalkan’ın sözleriyle başladı. Kalkan, bölücü terör örgütüne yakın bir yayın organına verdiği röportajda, “Güney Kürdistan, merkezi bir siyasi yönetim altında yaşayamaz, bir olamaz. Çünkü içinde birçok lehçe ve çok değişik halk toplulukları var. Güney Kürdistan’da merkezi diktatörlük yaşayamaz. Bu bölgeyi demokrasi birleştirir ve yaşatır” dedi. Kalkan şöyle devam etti: “Demokrasi de halkın yönetime katılması, yerel yönetimin güçlü olması demektir. Yani ’Güney Kürdistan’ı Erbil’den yöneteceğiz, sadece yönetim Erbil’de olacak’dememek lazım. Şengal, Kerkük, Germiyan, Duhok ve Süleymaniye de kendini yönetmelidir. Böyle olursa Kerkük de Kürdistan’a katılır.” 

Kalkan, Barzani için ‘diktatör’ dedi, ‘utanmaz’ cevabını aldı 

OrtaDoğu’da kendisine yer açmak için “konfederasyon” u savunan, “Güney Kürdistan merkezi bir siyasi yönetim altında yaşayamaz” diyen terör örgütü PKK’nın Kandil’deki elebaşlarından Duran Kalkan’a, sözde üniter Kürdistan yanlısı Barzani ağır yanıt verdi. Barzani, Kalkan’ın açıklıkla ve utanmazca Kürtlerin parçalanmasından söz ettiğini söyledi.

 

PKK Sincar’da kanton istedi KDP ‘karton’ diyerek alay etti 

IŞİD’e karşı savaştığı Sincar’da PKK’nın “kanton kurma” girişimi için “karton” diyen Barzani, kendisine “diktatör” diyen Kalkan’ın “tek kelime Kürtçe konuşamadığını, hangi milletten olduğunun bilinmediğini” belirterek, “Böyle biri Kürdistan halkının nasıl yönetileceğine karar veremez. Kürdistan, Kalkan gibilerin düşündüğünden çok daha büyüktür” dedi.