Küllerinden doğdu

Tam işler yoluna giriyor derken, Antalya beraberliği ve Arena’da ’hakem faciası’yaşayan Galatasaray, Kayseri’de tam manasıyla küllerinden doğdu..
Gökhan, Kazım, Engin ve Baros’un sakatlıkları, Sabri ve Servet’in kırmızı kartları ile sarsılan sarı kırmızılıların tecrübeli hocası ligde şans vermediği Semih, Ayhan ve Yekta’yı ilk onbirde oynatırken, sanırım daha önce söylediği “Forma verilmez alınır” düşüncesini bu futbolcularına ezberletmişti..
Zira, uzun bir zamandır forma şansı bulamayan tecrübeli Ayhan, oyundan çıkana kadar ki performansıyla Yekta ve genç Semih hocalarının bu düşüncelerini herhalde en iyi anlayan futbolculardı. Ayhan’ın eski günlerdeki gibi çalışkanlığı, Yekta’nın verilen görevi yapması, genç Semih’in başarılı oyunu, işte bu düşüncenin eseriydi..
Dün Kadir Has’da onların dışında maçın son dakikasına kadar inatla mücadele eden Elmander, son günlerde sık sık eleştirilen Riera ve geldiği günden beri değişik yerlerde oynadıktan sonra gerçek yerini bulan Eboue, sahadaki en başarılı isimlerdi..
İşte bu olumlu gelişmelerlin ışığındaki sarı kırmızılılar maçın başlamasıyla oyunun hakimiyetini ele geçirdi. Defansta ilk kez oynamasına rağmen Semih’in hatasız oyunu, Eboeu’nin ’sonunda yerimi buldum’dercesine başarılı futbolu, Elmander’in rakip defansı maçın son dakikasına kadar rahatsız etmesi, Riera’nın belki de ilk kez bu kadar istekli ve etkili futbolu, Melo ve Selçuk’un alıştığımız perforsmansı Galatasaray’ın galibiyetini daha maçın ilk dakikalarında müjdeledi..
Özellikle ilk yarıda rakibe oyun alanı bırakmayan, orta alanda iyi pas yapan ve yaptığı sıkı pres ile rakibin oynamasına izin vermeyen Galatasaray bulduğu gol ile rahatladı. İkinci yarıda yorulma emareleri gösteren bu nedenle de oyunun hakimiyetini rakibine kaptıran sarı kırımızılılar, yine de rakibe gol şansı vermedi.
Dün Kadir Has stadında zor günlerden sonra ortaya güzel bir mücadele ortaya koyan Galatasaray, aldığı bu galibiyetle hem moral, hem üç puan, hem de kulübedekileri kazanmış oldu..

Yazarın Diğer Yazıları